Βελιγράδι 7 copy

Μια πανέμορφη εμπειρία έζησαν μέλη του συλλόγου δρομέων Τρικάλων, αλλά και οι συνοδοί τους, που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας ,το Βελιγράδι, προκειμένου να συμμετάσχουν στον 29ο Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο Βελιγραδίου και να το συνδυάσουν με μια όμορφη 4ήμερη εκδρομή. Το ταξίδι στο οποίο συμμετείχε ο Σύλλογος, συνδιοργάνωσε το ταξιδιωτικό γραφείο Λίπας Travel και το κατάστημα αθλητικών ειδών WeRun του Δημήτρη Κωτούλα .

Τετάρτη 13 Απριλίου

Το οδοιπορικό  στα κεντρικά Βαλκάνια, ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από τα Τρίκαλα και την ασφαλή  μετάβαση στην όμορφη πόλη του Βελιγραδίου ανέλαβε το μέλος του Συλλόγου   και οδηγός-αρχηγός της αποστολή  Χρήστος Λίπας .

 

Πέμπτη 14 Απριλίου

Μετά από 14 ώρες ταξιδιού ,το μεσημέρι της Πέμπτης η αποστολή έφθασε στην πρωτεύουσα της Σερβίας. Η αποστολή  κατέλυσε στο ξενοδοχείο Belgrade City Hotel στην περιοχή του Σιδηροδρομικού σταθμού και τα μέλη χωρίς να χάσουν χρόνο άρχισαν τις εξορμήσεις τους στην παλιά πόλη του Βελιγραδίου. Με σημείο αναφοράς το πανέμορφο αρχιτεκτονικά ξενοδοχείο Hotel Moskva και τον πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ (Knez Maihilova) οι δρομείς εξερεύνησαν τις ομορφιές της πόλης, όπου οι πολεμικές και πολιτικές αναταραχές του τελευταίου αιώνα  έχουν αφήσει αισθητά τα σημάδια τους καθώς το Βελιγράδι κατέχει τα σκήπτρα της περισσότερο βομβαρδισμένης πόλης της Ευρώπης. Παράλληλα, κάποια μέλη του Συλλόγου  μετέβησαν στην έκθεση του Μαραθωνίου όπου παρέλαβαν τα πακέτα Συμμετοχής των δρομέων. 

Παρασκευή 15 Απριλίου

Την Παρασκευή μετά το πρωινό, άρχισε  η ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου. Με ξεναγό την πολύ καλή γνώστρια της τοπικής ιστορίας Αλεξάνδρα αρχικά έγινε επίσκεψη στο Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ομώνυμο ηγέτη, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και το BeogradskiArena(KombaktArena) ,όπου η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ το 2005 με κατάληξη στο Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα. Οι εκδρομείς-αθλητές, περιηγήθηκαν  στο φρούριο για να θαυμάσουν την πανέμορφη θέα και τον πύργο όπου δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος .Το απόγευμα συγκεντρωθήκαν στο lobby του Ξενοδοχείου όπου ο Δημήτρης Κωτούλας έκανε τεχνική ανάλυση της διαδρομής του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου.

Σάββατο 16 Απριλίου 

Ημέρα του αγώνα για τους τρικαλινούς δρομείς. Δυστυχώς όμως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τους περισσότερους να επιτύχουν τους στόχους τους. Η έντονη ζέστη από την εκκίνηση του αγώνα και η ανηφορική κλίση στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής αποτέλεσαν αρνητικούς παράγοντες και δημιούργησαν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα στους δρομείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από το κέντρο της παλιάς πόλης του Βελιγραδίου και από το 8ο χιλιόμετρο περνώντας την γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σάββα οι δρομείς κινήθηκαν στο νέο Βελιγράδι. Κάνοντας μια κυκλική πορεία επέστρεψαν στην παλιά πόλη όπου και τερμάτισαν μπροστά στο Ξενοδοχείο Movska.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Στα αποτελέσματα την καλύτερη επίδοση από τους τρικαλινούς δρομείς στον Μαραθώνιο, πέτυχε ο Δημήτρης Μανίκας. Στον δεύτερό του μαραθώνιο ο Δημήτρης τερμάτισε σε 3:13:40 πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Τερμάτισε 22ος γενικής και 5ος Έλληνας . Τεράστια επιτυχία είχαμε και από την Ελένη Ντόβα που πέτυχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις Μαραθωνίου όλων των εποχών για γυναίκα του Συλλόγου. Η Ελένη τερμάτισε σε 3:42:20 , 8η γυναίκα στην συγκεκριμένη διοργάνωση και πρώτη Ελληνίδα. Τα αποτελέσματα των δρομέων Τρικάλων στον 29ο Μαραθώνιο Βελιγραδίου:

1 ΜΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 3:13:40
2 ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 3:31:20
3 NTOBA EΛΕΝΗ 3:42:20
4 ΦΑΓΚΡΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 3:50:02
5 ΜΠΕΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3:55:29
6 ΛΙΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 3:56:54
7 ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 4:19:06
8 ΜΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΣ 5:39:02

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Τις πιο πολλές συμμετοχές ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων τις είχε στο αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου. Συνολικά 13 δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα. Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο Δημήτρης Κωτούλας που τερμάτισε σε 1:34:10 και δεύτερος Έλληνας. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των τρικαλινών δρομέων:

2632 Dimitrios KOTOULAS 1:34:10
2650 Georgios EFSTATHIOU 1:41:02
2702 Konstantinos MAGOUFIS 1:48:34
2638 Athanasios KOUTSIMPIRIS 1:50:38
5975 Athanasios FAGKRIDAS 1:50:38
2633 Viron GIONTZIS 1:58:59
2654 Vasilios PAPAGEORGIOU 2:03:39
2652 Charalampos BOULOVANAS 2:22:37
2642 Vaios LAIOS 2:23:06
2653 Dimos PALLAS 2:25:50
2636 Georgios THEMELIS 2:27:08
2643 Vasilios GIORAS 2:29:05
2634 Evaggelos GEORGIOU 3:10:50

 

Να αναφέρουμε ότι στην αποστολή, συμμετείχαν  και  3 φίλοι δρομείς από τον φιλικό Σύλλογο του ΟΠΟ Πύλης. Πρόκειται για τους Δημήτρη Κόρακα και Αλέξανδρο Παπαστεργίου που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο και τον Κωνσταντίνο Πανάγο που συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο.

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ!

Κυριακή 17 Μαρτίου

Μετά το πρωινό η αποστολή πήρε το δρόμο της επιστροφής. Έτσι, μετά από το πολύωρο ταξίδι επέστρεψε στην βάση της αργά το βράδυ της Κυριακής γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες και νέες φιλίες που δημιουργούνται από τέτοιες όμορφες εκδρομές.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους αρχηγούς και οργανωτές της εκδρομής, τον Χρήστο Λίπα, τον Δημήτρη Γκουζιώτη και Δημήτρη Κωτούλα, κυρίως για την ασφαλή μεταφορά των αθλητών και την πολύ καλή οργάνωση της εκδρομής. Επίσης θα ήθελε να υποσχεθεί στα μέλη του, ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες όμορφες εκδρομές στο εξωτερικό σαν και αυτή!

Βελιγράδι 12 Βελιγράδι 1 Βελιγράδι 2 Βελιγράδι 3 Βελιγράδι 4 Βελιγράδι 5 Βελιγράδι 6 Βελιγράδι 7 Βελιγράδι 8 Βελιγράδι 9 Βελιγράδι 10 Βελιγράδι 11

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…