xrimata

Ξεκίνησε την Πέμπτη 28 Ιουνίου, για να ολοκληρωθεί τελικά το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουνίου η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών, στο πλαίσιο της μεγάλης πληρωμής του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αφορά εκκρεμότητες ενιαίας ενίσχυσης 2017 και λοιπών συνδεδεμένων του 2017, προγράμματος μικρών νησιών του Αιγαίου, εθνικό απόθεμα και λοιπά μέτρα, όπως προανήγγειλε πρώτος ο ΑγροΤύπος, εδώ και αρκετές ημέρες.

Αρκετοί αγρότες ωστόσο, κυρίως βαμβακοπαραγωγοί που είχαν υποβάλλει ένσταση, όπως μαθαίνει ο ΑγροΤύπος, έμειναν εκτός πληρωμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πίστωση γίνεται σταδιακά και ενδεχομένως πολλοί αγρότες να δουν τα χρήματα μέσα στις επόμενες ώρες.

Συνολικά δόθηκαν περίπου 15.000.000 ευρώ, σε ένα πλήθος παραγωγών που φτάνουν περίπου τους 55.000. Ο αρμόδιος οργανισμός πληρωμών του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) έδωσε μάλιστα την Παρασκευή στη δημοσιότητα, αναλυτικά τα ποσά που πλήρωσε τις δυο αυτές ημέρες, δηλαδή στις 28 και 29 Ιουνίου 2018.

Την Τετάρτη ο ΟΠΕΚΕΠΕ απέστειλε τις καταστάσεις πληρωμής στα τραπεζικά ιδρύματα. Όσοι αγρότες έχουν λογαριασμό σε άλλη τράπεζα, πλην Πειραιώς, θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους από την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πληρωμές αφορούν, μεταξύ άλλων, αγρότες που έχουν να λάβουν υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης του 2017 και υπόλοιπα συνδεδεμένων του ιδίου έτους.

Πάντως, σε σχέση με τους τελικούς δικαιούχους, επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες του ΑγροΤύπου, οι οποίες ανέφεραν, ότι σε περιπτώσεις συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2017, που έχει διανεμηθεί όλο το ποσό, θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει νέα πληρωμή, αν και εφόσον υπάρξουν κονδύλια, για να καλυφθούν οι εναπομείναντες δικαιούχοι, που έμειναν εκτός και έχουν υποβάλλει ενστάσεις για παράδειγμα, για κάποιο λόγο (π.χ. βαμβακοπαραγωγοί, σταφιδοπαραγωγοί κ.λπ.). Ενδεικτικά την ειδική ενίσχυση βάμβακος πληρώθηκαν μετά τις ενστάσεις μόλις 365 άτομα, όταν όπως έχει γράψει ο ΑγροΤύπος αρκετές χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί είχαν υποβάλλει ένσταση για την τηλεπισκόπηση κ.λπ.

Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι

agrotypos.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…