zaxaraki
Τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί, σημειώνει η υφυπουργός Παιδείας

Το άνοιγμα των σχολείων μέσα στον Μάιο εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ως δεδομένο λαμβάνεται αυτή τη στιγμή η αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι τις 10 Μαΐου.

«Κινούμαστε με τις υποδείξεις των ειδικών. Οι ειδικοί λένε ότι η χώρα τα έχει πάει καλά με την προληπτική λήψη μέτρων και μακάρι αυτό να οδηγήσει έτσι ώστε σταδιακά να γυρίσουν τα παιδιά μας και στο σχολείο», είπε ακόμα η κα Ζαχαράκη.«Θα κάνουμε αυτό το οποίο θα μας πουν [σ.σ οι ειδικοί]. Αν μας πουν σταδιακά [σ.σ να ανοίξουν τα σχολεία], το οποίο φαίνεται αυτή τη στιγμή το πιο λογικό, προφανώς θα είμαστε σε θέση να το εφαρμόσουμε», επεσήμανε.

Για τις πανελλήνιες, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως οι υποψήφιοι ξέρουν ότι η ύλη θα είναι μειωμένη και ότι η ημερομηνία των εξετάσεων θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική, ενώ θα ληφθούν όσες αποφάσεις χρειάζονται για τις απουσίες των μαθητών, με διακριτή διαχείριση από το υπουργείο.

«Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν μια ομαλή μετάβαση, είτε με παράταση της χρονιάς είτε με πιθανή μετακύληση μέρους της ύλης την επόμενη χρονιά. Δεν χάνεται η χρονιά, δεν χάνεται το έτος το πανεπιστημιακό», επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας.

Πηγή: alfavita.gr
Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…