Mitronatsios

 

Πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια από την στιγμή η παρούσα δημοτική αρχή ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Πύλης, σήμερα τίποτα δεν θυμίζει το τόσο σύντομο παρελθόν του 2014.

Κανένα έργο πνοής για τον Δήμο μας και την μικρή μας κωμόπολη, κανένα από τα προεκλογικά πυροτεχνήματα του Κώστα Μαράβα δεν πραγματοποιήθηκε, καμία από τις μελέτες, της παλιάς Δημοτικής Αρχής, δεν υλοποιήθηκε, και φυσικά καμία νέα δεν συντάχτηκε.

Χάσαμε και θα χάσουμε πολλά μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής. Η πόλη ερήμωσε,  η αγοραστική δύναμη μειώθηκε στο ελάχιστο, και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της εξανεμίστηκε. Μαγαζιά κλειστά κυριαρχούν στον κεντρικό πεζόδρομό της οδού Ερμού δημιουργώντας αρνητική επενδυτική εικόνα όχι μόνο σε ξένους αλλά και σε ντόπιους ενδεχομένους επενδυτές.

Το μυαλό των νέων είναι στραμμένο και προσανατολισμένο στο να βρουν κάπου αλλού την τύχη τους καθώς και να δημιουργήσουν εκεί την δική τους οικογένεια μιας και στερούμαστε βασικά έργα υποδομής. Ο νέος γονέας  είναι υποχρεωμένος  σε ημερήσια βάση να φορτώνει τα παιδιά του στο αυτοκίνητο και να τα πηγαίνει στην διπλανή πόλη του Μουζακίου προκειμένου να πάνε στο δημοτικό γυμναστήριο ή το δημοτικό ωδείο.

Φυσικά στην αναμονή  των δυο τριών ωρών μέχρι τα παιδιά να τελειώσουν τις δραστηριότητες τους υπάρχει άφθονος χρόνος για ψώνια – καφέ και οτιδήποτε άλλο. Φυσικά επιστρέφοντας στην Πύλη δεν υπάρχει διάθεση για περαιτέρω έξοδα μιας και τα λίγα χρήματα έμειναν στο γειτονικό Μουζάκι.

Η  τράπεζα Πειραιώς έκλεισε  και μεταφέρθηκε στο γειτονικό Μουζάκι μιας και η δική μας υπάλληλος έλαβε πόστο στο εκεί κατάστημα για να εξυπηρετεί τους δικούς μας δημότες και επιχειρηματίες, που και αυτοί με την σειρά τους θα αφήσουν τον οβολό τους στα καφέ και τα ουζερί του Μουζακίου.

Ακούγαμε  ένα χρόνο πριν ότι κλείνει η Εθνική Τράπεζα στην Πύλη και όχι στο Μουζάκι. Το μηνά Νοέμβριο ο δήμαρχος Πύλης μας διαβεβαίωσε ραδιοφωνικά «ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα»…. Σε λίγες μέρες από σήμερα η Εθνική Τράπεζα θα αποτελεί παρελθόν. Ελπίζω να μην δούμε το δήμαρχο μας να επιδίδεται σε αντίστοιχα σκληρούς αγώνες σαν αυτούς που έδωσε όταν πλέον είχε κλείσει η Τράπεζα Πειραιώς, σκεπτόμενος με μεγάλη καθυστέρηση να μεταφέρει τα τραπεζικά κεφαλαία του Δήμου προσπαθώντας να ανατρέψει τις είδη ειλημμένες αποφάσεις.

Του γνωρίζω λοιπόν ότι ανακοινώθηκε επίσημα το κλείσιμο των 290 καταστημάτων ΕΛΤΑ, ελπίζω να μην είναι πρώτο το ΕΛΤΑ Πύλης….

Η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά τελείωσε…. δεν υπάρχει, λιγοστοί γερασμένοι παραγωγοί, ήρωες, μένουν μόνοι κάθε Παρασκευή και ελπίζουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Σε αντίθεση το Σάββατο στο γειτονικό Μουζάκι φυσικά εκθέτουν τα προϊόντα τους στην κλειστή αγορά και  τα διαθέτουν σε δικούς μας καταναλωτές.

Το Κέντρο Υγείας Πύλης ερήμωσε, δεν έχει παιδίατρο, ακτινολογικό ειδικότητες με τις οποίες μας καλύπτει το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Ο γνωστός πλέον Μύλος των Ξωτικών φέρνει στο νομό Τρικάλων πάνω από ένα εκατομμύριο καταγεγραμμένους επισκέπτες από τους οποίους ελάχιστοι και μετρημένοι σταματούν στο κέντρο του Δήμου Πύλης.

Μήπως η παρούσα δημοτική αρχή στερείτε πρωτότυπων ιδεών προκειμένου να κρατήσει στο κέντρο του Δήμου κάποιους λίγους από τους διερχόμενους στον ορεινό όγκο επισκέπτες;;;;;

Το 2014, η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε ένα όμορφο πάρκο με χλοοτάπητα παράπλευρα του πυροσβεστικού σταθμού, σήμερα σε αυτό τον άλλοτε όμορφο χώρο διάλεξε να αποθέσει όλο τον άχρηστο μηχανολογικό εξοπλισμό (σίδερα, χαλασμένοι κάδοι, αδρανή υλικά, αυτοκίνητα απόσυρσης κ.τ.λ.) καθώς και να τον μετατρέψει σε πάρκινγκ των απορριμματοφόρων και των χωματουργικών μηχανημάτων, ….λες και δεν υπήρχαν μέρη να τα κρύψουμε και έπρεπε να βρίσκονται σε κοινή θεά.

Φυσικά όταν λείπουν το μέρος θυμίζει στάβλο βοοειδών. Επίσης παράπλευρα του γραφείου ύδρευσης φρόντισε να καταστρέψει και τμήμα του άλλου πάρκου να ρίξει τάπητα από χαλίκι να προσθέσει ράμπα αλλαγής λαδιών για οχήματα  και να υποβαθμίσει αισθητικά στο έπακρο την εκεί περιοχή.

F 1

Εικόνα 1. Χώρος στάθμευσης μηχανημάτων του Δήμου

F 2

Εικόνα 2. Χώρος στάθμευσης μηχανημάτων του Δήμου.

F 3

Εικόνα 3. Χώρος στάθμευσης μηχανημάτων του Δήμου.

F 4

Εικόνα 4. Χώρος στάθμευσης μηχανημάτων του Δήμου

F 5

Εικόνα 5. Χώρος στάθμευσης μηχανημάτων του Δήμου

F 6

Εικόνα 6. Ράμπα αλλαγής λαδιώνF 7

Εικόνα 7. Ράμπα αλλαγής λαδιών

Η παραποτάμια περιοχή πλησίον του Πορταϊκού ποταμού δίπλα στο παλιό γήπεδο μετατράπηκε στην χωματερή του Δήμου που ενώ (κακώς) πριν το 2014  πετούσαν τα μπάζα πιο κάτω από τα σφαγεία τώρα τα πετάνε  και τα αποθέτουν κάτω από την παλιά γέφυρα έως το παλιό γήπεδο, και φυσικά δεν θα αναφερθώ σε ρέματα και πλαγιές του Ίταμου που έχουν μετατραπεί σε μικρούς σκουπιδότοπους.

F 8

Εικόνα 8. Σκουπιδότοπος Πορταϊκού Ποταμού

F 9

Εικόνα 9. Σκουπιδότοπος Πορταϊκού Ποταμού

F 10

Εικόνα 10. Σκουπιδότοπος Πορταϊκού Ποταμού

F 11

Εικόνα 11. Σκουπιδότοπος Πορταϊκού Ποταμού

F 12

Εικόνα 12. Σκουπιδότοπος Πορταϊκού Ποταμού

F 13

Εικόνα 13. Σκουπιδότοπος Πορταϊκού Ποταμού

Καμία ευαισθησία για την φύση και το φυσικό περιβάλλον, κανένα έργο στην παραποτάμια περιοχή που χρησιμοποιείτε από περιπατητές και αθλούμενους, καμία αισθητική παρέμβαση εντός της πόλης. Ακόμα και στη πλατεία του δημαρχείου, στην καρδιά του Δήμου, που κοσμούνταν με τέσσερα ζωγραφικά έργα μεγάλης διάστασης τώρα διακρίνεις μια εικόνα πλήρης εγκατάλειψης.

F 14

Εικόνα 14. Εγκαταλελειμμένα έργα στην πλατεία του Δήμου

F 15

Εικόνα 15. Εγκαταλελειμμένα έργα στην πλατεία του Δήμου

Εν κατακλείδι, θα μπορούσα να γράψω πάμπολες σελίδες με τα κακώς κείμενα του Δήμου αλλά θα θεωρηθώ από κάποιους  ότι λαϊκίζω. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι αποτυπώνω χωρίς υπερβολές την πραγματικότητα  και ότι ποτέ μου δεν υπήρξα μηδενιστής .

Σε περίπου τέσσερις μήνες θα κληθούμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις. Θα πρέπει να ψηφίσουμε τους ανθρώπους που θα πάρουν αποφάσεις για το μέλλον του Δήμου μας. Πρέπει να ψηφίσουμε με γνώμονα το καλό του Δήμου μας και να ψηφίσουμε τους καλύτερους, να ψηφίσουμε τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Καλούμαστε να καταψηφίσουμε όλους αυτούς που πορεύονται μέσα από απειλές και εκβιασμούς πατώντας επί πτωμάτων προκειμένου να εκπληρώσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και να συντηρήσουν καταστάσεις ημέτερων που δημιούργησαν προκειμένου να εκλέγονται.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχω στο συνδυασμό «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ» και ζητώ την στήριξη όλων των συνδημοτών μου στο Δήμο Πύλης. Για το λόγο ότι το εναπομείναν διάστημα είναι σχετικά μικρό και προκειμένου να γνωριστώ με τον κόσμο που δεν με γνωρίζει (κυρίως στα χωριά του κάμπου) θα παρουσιάζω τις απόψεις μου μέσα από γραπτά κείμενα και ουσιαστικά θα αναδεικνύω προβλήματα για τα οποία θα παρουσιάζω ρεαλιστικές λύσεις με στόχο το καλό τόσο του Δήμου και των συνδημοτών μου.

Με εκτίμηση στους συνδημότες μου

                                                                                                Μητρονάτσιος Περικλής

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…