peris vasileiou

Ο  Περικλής  Βασιλείου από την Πύλη, είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.

Είναι προπονητής από το 2012 στα τμήματα υποδομής του ΑΟ Δήμητρα/ Απόλλων 2005 και παράλληλα προπονητής στην αντρική ομάδα του ΑΟ Μεγαλοχωρίου που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΤ.

Το PyliNews.gr τον συνάντησε προσωπικά και τον «ανέκρινε» για την προπονητική του δουλειά, τις συνεργασίες, τον ρόλο του αθλητισμού στην ζωή του, αλλά και για το πώς νιώθει ως προπονητής στο αθλητικό τοπικό «γίγνεσθαι» & όχι μόνο, του σήμερα.

 

  1. Ερώτηση: Τι σημαίνει γενικά ο αθλητισμός για εσάς;

Απάντηση: Αθλητισμός σημαίνει πολιτισμός. Σημαίνει η δια βίου άσκηση και τρόπος ζωής.

 

  1. Ερώτηση: Ποιες είναι οι αρχές σας ως προπονητής σε Ακαδημία ποδοσφαίρου;

Απάντηση: Ως προπονητής ακαδημιών το πρώτο στοιχείο είναι το παιδαγωγικό κομμάτι, αφού έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Δεύτερο στοιχείο είναι η σωστή προπόνηση ανά ηλικία με σωστή μεθοδολογία και βέβαια ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός που θέτει η Ακαδημία.

Επίσης οι αρχές μου να ταυτίζονται με τις βασικές αρχές της αθλητικής και της παιδαγωγικής επιστήμης προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

 

  1. Ερώτηση: Γιατί ένα παιδί να επιλέξει την Ακαδημία της Δήμητρας/ Απόλλων;

Απάντηση: Σαφώς για τις  αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς είναι οι πιο άρτιες όχι μόνο σε επίπεδο Νομού , αλλά πανελλαδικά δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά, η υλικοτεχνική υποδομή και η στελέχωση με καταρτισμένους προπονητές που δουλεύουν με συγκεκριμένη φιλοσοφία, είναι θεωρώ κίνητρα για να επιλέξει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής ή ένας γονέας για το παιδί του την Ακαδημία της Δήμητραw/Απόλλων. Τέλος μια Ακαδημία κρίνεται & από την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι γονείς διαχρονικά και τις επιτυχίες που έχει να προβάλλει και σε αυτό το κομμάτι έχει δώσει εξετάσεις με επιτυχία.

 

  1. Ερώτηση: Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που έχει η Ακαδημία της Δήμητρας/Απόλλων;

Απάντηση: Η Δήμητρα Απόλλων αποτελεί για μένα 2η οικογένεια , καθώς περνάω εκεί πολλές ώρες  της ημέρας και πολλές φορές ολόκληρες ημέρες , όταν έχουμε αποστολές εκτός Τρικάλων συμμετέχοντας σε μεγάλα τουρνουά. Το μυστικό είναι πρώτα από όλα η πολύ καλή και σταθερή Διοίκηση. Φυσικά οι υπεύθυνοι κ. Γκαραγκάνης Απόστολος και Γιαγιάκος Νικόλαος οι οποίοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την προσφορά του στο Τρικαλινό ποδόσφαιρο. Δίπλα τους νοιώθω κάθε μέρα σαν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο. Οι καταρτισμένοι προπονητές που είναι σε όλα τα τμήματα υποδομής και κυρίως το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας.

 

  1. Ερώτηση: Φέτος είσαι προπονητής και στην αντρική ομάδα του ΑΟ Μεγαλοχωρίου. Πώς προέκυψε αυτό;

Απάντηση: Δέχθηκα το καλοκαίρι μια πρόταση από τον πρόεδρο κ. Γεροκώστα να αναλάβω εξ ολοκλήρου και εν λευκώ την ομάδα τεχνικά. Ζήτησα πρώτα από όλα ο μέσος όρος ηλικίας των παιχτών να είναι χαμηλός και αφού ικανοποιήθηκα και σε κάποια οργανωτικά θέματα , δέχθηκα να αναλάβω ένα ιστορικό σωματείο του Νομού με σημαντική παρουσία στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΤ. Με ικανοποιεί ιδιαίτερα ότι το 90% του ρόστερ είναι μαθητές και φοιτητές. Δυστυχώς η επιβίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου εξαρτάται από το μεράκι, την αγάπη και τον εθελοντισμό κάποιων ανθρώπων καθώς η πολιτεία είναι απούσα. Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι «ρομαντικοί» λάτρεις του ποδοσφαίρου, όπως ο κ Γεροκώστας και υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

  1. Ερώτηση: Προπονητής σε ακαδημίες ή σε αντρικές ομάδες τι προτιμάς;

Απάντηση: Στην ακαδημία έχεις το χρόνο να δουλέψεις και να δεις τα αποτελέσματα της δουλειάς σου. Σε αντρική ομάδα δεν υπάρχει αυτή η σιγουριά και πολλές φορές δεν ξέρεις αν θα είσαι στην ομάδα τον επόμενο μήνα, όπως συμβαίνει με όλους τους προπονητές. Γνώμη μου είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι προπονητής μικρών ηλικιών παρά αντρικής ομάδας, καθώς ο ρόλος του προπονητή στις μικρές ηλικίες είναι πολυδιάστατος. και για να μπορέσεις να ανταποκριθείς θα πρέπει να έχεις σπουδάσει πάνω σε θέματα παιδαγωγικής, ψυχολογίας, ανατομίας και προπονητικής για μικρές ηλικίες και γενικά να έχεις γνώση για όλες τις επιστήμες που σχετίζονται με το παιδικό ποδόσφαιρο.

 

  1. Ερώτηση: Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο;

Απάντηση: Θα πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρό τους, να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται, παρά μόνο με «θυσίες». Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που προσφέρει δυνατές συγκινήσεις. Θα γυμναστούν, θα χαρούν, θα επιτύχουν, θα αποτύχουν, θα κάνουν φίλους, θα κοινωνικοποιηθούν, θα μάθουν να παίζουν με κανόνες , θα μάθουν να δείχνουν σεβασμό…με λίγα λόγια όλα όσα είναι χρήσιμα στη ζωή τους!

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…