kinhtopoihsh-nosok-23.10.19jpg

ΚΟΙΝΗ  ΗΜΕΡΑ  ΔΡΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 10.30 το πρωί η κινητοποίηση για την   ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ΥΓΕΙΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων,  μετά  από απόφαση κοινής σύσκεψης Εργατικών Σωματείων, Συνταξιουχικών Οργανώσεων , Συλλόγων Εργαζομένων στην  Υγεία, Συλλόγου  Γυναικών κλπ. που είχε προηγηθεί στις 11 Οκτωβρίου.

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν η προβολή της διεκδίκησης λύσεων για τα οξυμένα προβλήματα στις υγειονομικές δομές των Τρικάλων , όπως  η υπολειτουργία- περιοδικό κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής , το  επικείμενο περιοδικό κλείσιμο της Ουρολογικής κλινικής ,  καθώς και  οι μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο , τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ στο  Νομό μας.

Στη Συγκέντρωση μίλησαν ο ΒάιοςΤάσιος , πρόεδρος της Ένωσης  Γιατρών του Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων και η Ματίνα Κούκια , πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝΤ.

Ο ΒάιοςΤάσιος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους  τόνισε:  « Δεν ανεχόμαστε να μην έχουμε γιατρούς στις δημόσιες δομές Υγείας και στο νομόμας, να κλείνουν κλινικές, να μην καλύπτει τις ανάγκες στις  οικογένειες μας και τα παιδιά μας, γιατί η υγεία για τους κυβερνώντες είναι εμπόρευμα και την υποχρηματοδοτούν για να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου  .

Δεν ανεχόμαστε  να χειροτερεύει η κατάσταση και χιλιάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι να ταλαιπωρούνται , να κινδυνεύει η υγεία τους ή να αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες Υγείας που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.Η Υγεία αποτελεί κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα και πρέπει παρέχεται από το κράτος σε όλους, πλήρως και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση ώστε να μη μετατρέπεται σε εμπόρευμα.  Απαιτούμε λύσεις για τις  δραματικές ελλείψεις σε υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και θεραπείας,που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες του  νομού μας.

Διεκδικούμε  :Άμεσα να προσληφθούν 4 Παιδίατροι μόνιμοι, για να λειτουργήσει η Παιδιατρική κλινική!  Να προσληφθούν παιδίατροι και στα 4  Κ.Υγείας, που θα καλύψουν τις ανάγκες της κάθε περιοχής!Να προσληφθούν άμεσα 2 Ουρολόγοι  και να λειτουργήσει η Ουρολογική κλινική! Ζητάμε να προχωρήσουν  ΑΜΕΣΑ όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας.

Επίσης, η Ματίνα Κούκια στη ομιλία της μεταξύ  άλλων τόνισε: « Όλοι  εμείς οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας,  διεκδικούμε και στηρίζουμε τη παροχή δημόσιας και δωρεάν Υγείας προς όλους τους πολίτες.Οι συμπολίτες μας απαιτούν ανοιχτό νοσοκομείο όλο το 24ωρο και ολόκληρο το μήνα.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Το φιλότιμο και η υπερπροσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δεν αρκούν, χρειάζονται και γενναίες αποφάσεις .

ΖΗΤΑΜΕ : Άμεση πρόσληψη Παιδιάτρων  για αδιάκοπη εφημέρευση  της Παιδιατρικής κλινικής.Άνοιγμα των κλειστών κλινικών και ενδυνάμωση του προσωπικού σε κλινικές με οριακή λειτουργία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού.Μετατροπή όλων των θέσεων εργασίας που καλύπτονται με συμβασιούχους, σε μόνιμες οργανικές θέσεις και αυτόματη πρόσληψη των συμβασιούχων.Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι  δικαίωμα  μας και ΟΧΙ εμπορεύσιμο είδος.»

Π.Α.ΜΕ.-Γραμματεία Ν.Τρικάλων

pame-nosokomeio-1024x768-599x275

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…