2o EPAL (2)

Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων έλαβε και αποδέχθηκε τιμητική πρόσκληση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών να συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 Σχολικής Εκπαίδευσης «ΤΠΕ και Ρομποτική στο Ψηφιακό ΕΠΑΛ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace και είχε θέμα «Η επιμόρφωση στην τάξη: το σχολείο διδάσκεται και αλλάζει». Το 2ο ΕΠΑΛ ήταν ένα από τα πέντε σχολεία από όλη την Ελλάδα που επιλέχθηκαν από το ΙΚΥ εξαιτίας της υψηλής ποιότητας που χαρακτήρισε τη σχεδίαση, την υλοποίηση και την αξιολόγηση του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Η ημερίδα είχε ως στόχο να δώσει το λόγο σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν εφαρμόσει καινοτόμες ιδέες και μεθόδους και έχουν εμπλουτίσει τη διδακτική τους πρακτική με νέες γνώσεις και εργαλεία, που τους παρείχε η επιμόρφωση στο πλαίσιο προγράμματος μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Οι εκπαιδευτικοί Αβδελίδης Ευάγγελος και Αβδελίδου Ελένη παρουσίασαν σε ένα κοινό 300 ατόμων από τη Θεσσαλονίκη και διάφορες περιοχές της Ελλάδας την πρακτική χρήση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «ΤΠΕ και Ρομποτική στο Ψηφιακό ΕΠΑΛ», όπως αξιοποιήθηκαν σε τμήματα του σχολείου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Έγινε αναφορά στους στόχους του προγράμματος, στις ροές κινητικότητας που πραγματοποιήθηκαν, στην εφαρμογή της αποκτηθείσας γνώσης από τους επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς καθώς και επίδειξη του ψηφιακού αποθετηρίου με το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε και αποθηκεύτηκε στο διαδικτυακό τόπο του σχολείου.

Η εισήγηση ολοκληρώθηκε με την διαδραστική παρουσίαση και χρήση ενός ψηφιακού εργαλείου και τη δημιουργία εικονικής τάξης στην οποία συμμετείχε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον το κοινό που παρακολουθούσε την ημερίδα.

2o EPAL (1)

2o EPAL (4)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας: Όλοι ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου & την ευημερία των δημοτών μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του Δήμου Πύλης που με την ψήφο τους,  έδειξαν …