01

Στα πλαίσια της εξωστρέφειας του εργαστηρίου, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Γ. Μαντάνη, οργανώθηκε στη Σχολή Ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Συγκεκριμένα η εν λόγω τεχνική σχολή, η οποία ονομάζεται ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας «Ξυλογλυπτικής & Διακοσμητικής Επίπλου», ανήκει στον οργανισμό ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ και παρέχει τεχνικές σπουδές σε αποφοίτους λυκείου στο αντικείμενο της ξυλογλυπτικής, ενώ λειτουργεί με επιτυχία από το έτος 1949.

Συγκεκριμένα, το εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Ξύλου, με την αρωγή του τμήματος ΣΤΞΕ, δώρισε στη Σχολή Ξυλογλυπτικής πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που αποτελούνταν από περίπου σαράντα (40) δοκίμια ξύλου ελληνικών και τροπικών ειδών, για το μάθημα της ξυλογνωσίας, καθώς και πλαστικοποιημένες διαφάνειες που αφορούν το μάθημα «Δομή ξύλου», με σκοπό την πληρέστερη και καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών της σχολής. Ζητήθηκε επίσης η οργάνωση μιας εκδήλωσης – μαθήματος σχετικού με τη δομή ξύλου και τα είδη ξύλου που χρησιμοποιούνται στην ελληνική αγορά σε διάφορες κατασκευές όπως και σε κατασκευές διακοσμητικής και ξυλογλυπτικής εν γένει.

Την εκδήλωση που έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από 30 μαθητές της σχολής, από μεγάλες ηλικιακές ομάδες, παρακολούθησαν και ο δ/ντής της σχολής κ. Σωτήρης Ζαμπούρας, και η διδάσκουσα, δασολόγος κα. Κων/να Καλλιμοπούλου. Η συμμετοχή τους ήταν πάρα πολύ ενεργή, με πλήθος ερωτήσεων και αποριών, γεγονός που βοήθησε να γίνει μια χρήσιμη εκπαιδευτική δραστηριότητα, για τα είδη του ξύλου, τις ιδιότητές των και τις βέλτιστες εφαρμογές αυτών.

Προγραμματίστηκε, τέλος, μια επίσκεψη των μαθητών της Σχολής, τον προσεχή Απρίλιο 2019, στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του τμήματος ΣΤΞΕ στην Καρδίτσα, και μια εκπαιδευτική δραστηριότητα σχετική με την αναγνώριση των ειδών ξύλου με μακροσκοπικά και μικροσκοπικά μέσα.

Ο καθ. Γ. Μαντάνης, και το τμήμα ΣΤΞΕ, παραμένουν στη διάθεση της Σχολής Ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας για να βοηθήσουν στο μέλλον, όπου είναι εφικτό.

02

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…