photo1

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στις 8/8/2019, στο ΥπΑΑΤ, του Προεδρείου του ΣΕΑΜ με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων κ. Κώστα Μπαγινέτα, καθώς και στελέχη του Υπουργείου.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στις 8/8/2019, στο ΥπΑΑΤ, του Προεδρείου του ΣΕΑΜ με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων κ. Κώστα Μπαγινέτα, καθώς και στελέχη του Υπουργείου. Όλες οι πλευρές παραδέχτηκαν ότι ο τιμοκατάλογος δημιούργησε πρόβλημα στα Σχέδια Βελτίωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της εκμηχάνισης της Ελληνικής γεωργίας και βεβαίως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις καθυστερήσεις των Σχεδίων Βελτίωσης. Φυσικά, το κυρίαρχο θέμα της πολύωρης συζήτησης ήταν ο απαράδεκτος τιμοκατάλογος που εξέδωσε η Διαχειριστική Αρχή και οι επιπτώσεις που αυτός έχει δημιουργήσει, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η διαδικασία της αξιολόγησης.

Και οι δυο πλευρές έδειξαν ειλικρινή διάθεση για επίλυση του θέματος και συζητήθηκαν τρόποι που θα μπορούσε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση για περικοπή στις υποβληθείσες προσφορές. Αναμένονται εξελίξεις σχετικά τις επόμενες μέρες.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Σάββας Μπαλουκτσής, πρόεδρος του ΣΕΑΜ, «αποδεικνύεται ότι ο «τιμοκατάλογος» έκανε ζημιά στο πρόγραμμα. Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί το πρόγραμμα με βάση τις ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις και χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα από την ΕΕ».

Σταύρος Παϊσιάδης
Πηγή: agrotypos.gr
Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή 6/10 η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα στη Μουριά