teli-e-11119

Παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου δίνει, με απόφασή του, το Υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική προθεσμία εξέπνεε την Παρασκευή, ωστόσο με σχετική υπουργική απόφαση που πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Κατερίνα Παπαναστασίου, παίρνει παράταση για λόγους που σχετίζονται με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Ωστόσο, πλέον η καταβολή των τελών κυκλοφορίας δεν θα γίνεται στις τράπεζες, αλλά αποκλειστικά στις εφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019 (για 11 ημέρες ) διευκόλυνε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι το είχαν αφήσει για την τελευταία στιγμή και έφερε περισσότερα έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου.

Είναι ενδεικτικό πως οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας αυξήθηκαν πάνω από 110 εκατ. ευρώ τις τελευταίες ημέρες ανεβάζοντας έτσι τα συνολικά έσοδα στα 1,15 δισ. ευρώ περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοί που δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους. Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης Ι.Χ. πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 85,50 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει 171 ευρώ.

Γι’ αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει, ύστερα από έναν μήνα, με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους.

Ωστόσο, έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του. Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.

topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Τρικκαίων

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕ…