Ντούρβα Βιβή

Για άλλη μια φορά  χάνονται τα χρήματα στον πάτο του βαρελιού και χαμένη βγαίνει η κοινωνία και οι πολίτες.

2.400.000 ευρώ σε έργα αποκατάστασης ζημιών του Ιανού στο Δήμο Μουζακίου θα κατασπαταληθούν σε  αποκαταστάσεις στεγών και αόρατα έργα οδοποιϊας. Οι μελέτες μιλούν αόριστα και γενικά για έργα στα πεδινά, ημιορεινά και ορεινά ,χωρίς καμία εξειδίκευση , περιγράφουν αποκατάσταση κεραμοσκεπών σε σχολικές στέγες γενικά και αόριστα.

Οι εργολάβοι  σε έργα που αναθέτει με ειδική πρόσκληση η Περιφέρεια δίνουν έκπτωση 25 % .Οι εργολάβοι σε δημόσιες προσκλήσεις δίνουν έκπτωση 30% και πλέον. Για τα έργα στο Δήμο Μουζακίου 2.400.000 ευρώ οι εργολάβοι  έδωσαν έκπτωση 15%.  Από την έκπτωση και μόνο ΧΑΘΗΚΑΝ  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ .Χρήματα με τα οποία θα μπορούσε ο Δήμος  να αγοράσει οικόπεδο για το νέο Κέντρο Υγείας , να εκτελέσει κι άλλα έργα ουσιαστικής αποκατάστασης ζημιών , να αναθέσει μελέτη για τον περιφερειακό δρόμο μπροστά από το Δημαρχείο ,έτσι ώστε να στηριχθεί  το παλιό κέντρο υγείας και το Δημαρχείο και  να ενωθεί ο περιφερειακός δρόμος Καρδίτσας -Αργιθέας -Άρτας.

΄΄ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΨΕΥΔΗ΄΄

Δικαιολογούνται στη δημόσια διοίκηση ΄΄κατά συνθήκη ψεύδη΄΄  ;

Να ενημερώσει  ο Δήμαρχος Μουζακίου ΓΙΑΤΙ επιτρέπει τη λειτουργία των δημοτικών κτηρίων με επικίνδυνες στέγες;

Να ενημερώσει η 5η ΥΠΕ είναι κατάλληλο το κτήριο της μαθητικής εστίας που φιλοξενεί προσωρινά  το Κέντρο Υγείας με ετοιμόρροπη στέγη;

Να ενημερώσουν οι δ/νσεις α΄ βάθμιας  και β ΄βάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας , είναι κατάλληλα τα σχολικά κτήρια στο Δήμο Μουζακίου;

Ισχύει ή όχιπως έχουν στέγες επικίνδυνες προς κατάρρευση;

Αναφέρει το πόρισμα πραγματογνώμονα του ΤΕΕ στο οποίο δικαιολογήθηκε το επείγον της προσφυγής στη ειδική διαδικασία της πρόσκλησης συγκεκριμένων εργολάβων.

<<Πόρισμα: Σύμφωνα με την επιτόπου αυτοψία είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την θεομηνία καθιστούν τις στέγες των Δημοτικών κτιρίων επικίνδυνες κατάρρευσης με συνοδό προβλήματα εισροής υδάτων στους χώρους λειτουργίας των κτιρίων τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση αυτών και να καθιστούν συνολικά αδύνατη την λειτουργία τους. Με βάση όλα τα παραπάνω κρίνεται απαραίτητη η συνολική αντικατάσταση των στεγών των παραπάνω Δημοτικών κτιρίων. 13.10.2020 Ο πραγματογνώμων>>.

Αγαπητοί συμπολίτες μας  συνδράμαμε την διοίκηση του  Δήμου και το αποδείξαμε στις δύσκολες ημέρες που περάσαμε. Όμως δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε φαινόμενα κατασπατάλησης χρημάτων και σε παραπλανητικά ψεύδη, ειδικά όταν αφορούν ανηλίκους μαθητές και  ασθενούντες δημότες .

Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό ,ειδικά όταν οι εξαιρέσεις γίνονται κανόνας!!!!!

Για την Δημοτική Παράταξη

Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου

  Η επικεφαλής

Παρασκευή Ντούρβα

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις αποζημιώσεις κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και γεωργών της Θεσσαλίας

. Κατετέθη από Αυγενάκη – Χατζηδάκη η τροπολογία για τη χρηματοδότηση και το ακατάσχετο τω…