Έβρος

Σε δημόσια παραδοχή ήττας προχώρησε η Τουρκία, επιβεβαιώνονται την εκκένωση των καταυλισμών στον Έβρο. Παράλληλα, εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα μεταξύ των μεταναστών σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός υπερβαίνει κατά πολύ τους ισχυρισμού του Τούρκου ΥΠΕΣ.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι από προχθές βράδυ εκκενώθηκε η περιοχή της συνοριακής πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό η επιχείρηση εκκένωσης έγινε καθ’όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 προσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορωνοϊού. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι 2 κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων στο Παζάρκουλε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. «Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας» είπε ο Τούρκος υπουργός, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται απόψε να κάνει κάνει διάγγελμα προς το τουρκικό έθνος και μπορεί να εξαγγείλει μερικό lockdown.

Πηγή: pentapostagma.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…