Dritseli 2

Δήλωση Παπαγιώτας Δριτσέλη για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού…

 «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, θα πρέπει όλοι μας να αναστοχαστούμε και να ανανοηματοδοτήσουμε την καθημερινή δράση, η οποία απαιτείται για την διασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων στην πράξη. Η θεσμική θωράκιση του νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα της παιδικής ηλικίας αποτελεί την βάση μίας προσπάθειας, η οποία όμως οφείλει να φτάσει ακόμα πιο μακριά.

Η εφαρμογή αυτού του πλαισίου και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των παιδιών σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, στην εκπαίδευση, στην οικογενειακή φροντίδα αποτελούν τα πραγματικά ζητούμενα.

Στην Ελλάδα η προστασία της παιδικής ηλικίας έχει κάνει βήματα προόδου, εντούτοις, η προσπάθεια ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους οφείλει να συμπεριλάβει ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους. Η ενίσχυση των πολιτικών για την οικογένεια, η εξάλειψη των κενών στην εκπαίδευση, η προστασία της μητρότητας και η ενίσχυση των δομών υποστήριξης των παιδιών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αποτελούν προτεραιότητες, οι οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα, ώστε το δίχτυ της παιδικής προστασίας να περιλαμβάνει όλα τα παιδιά, από όποια κοινωνική ομάδα κι αν προέρχονται». 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

«Βόμβα» Φίλη για Κασσελάκη: «Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

(Φωτογραφία αρχείου, EUROKINISSI) «Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί εξέλιξη διάλυσ…