epityxontes sto Lysia

(Αρχική φωτό:Οι επιτυχόντες της Α’ Τάξης)

Για 6η  χρονιά προκριθήκανε στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού

40  μαθητές ( 9 μαθητές της Α΄ , 9 μαθητές της Β’ και 22 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου)

 Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Λυσίας» διενεργείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και παίρνουν μέρος μαθητές από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Οι μαθητές αρχικά εγγράφονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του διαγωνισμού www.lysiasedu.org, αποκτούν προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (ταυτότητα,password), και κάνουν είσοδό στον διαγωνισμό μέσω Internet.

Εκεί καλούνται να απαντήσουν ο καθένας ξεχωριστά σε 56 ερωτήσεις γενικών γνώσεων με θέματα που αφορούν την ύλη των μαθημάτων του σχολείου που έχουν διδαχθεί (ιστορία, μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, πληροφορική, νεοελληνικά, φυσική αγωγή, γεωγραφία, πολιτισμός, κλπ).

Για κάθε σωστή απάντηση συγκεντρώνουν βαθμούς οι οποίοι προστίθενται στη συνολική τους βαθμολογία. Οι μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία προκρίνονται στην Τελική Φάση. Ο Διαγωνισμός γίνεται για κάθε τάξη, από την Δ΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Λυκείου, και υπάρχει διαφορετικό είδος ερωτήσεων ανά τάξη.

Από το 2004, και κάθε χρόνο, το 1ο Γυμνάσιο Πύλης έχει αγκαλιάσει ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο διαγωνισμό, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των 3 τάξεων του σχολείου, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής. Κάθε χρόνο σχεδόν, μαθητές του σχολείου προκρίνονται στην τελική φάση του Διαγωνισμού, με την επιτυχία να συνεχίζεται και φέτος.

Με την καθοδήγηση και πάλι του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Καππά Κων/νου, από τους 171 μαθητές του σχολείου που πήρανε μέρος φέτος στην αρχική φάση του διαγωνισμού, οι 40 από αυτούς καταφέρανε να προκριθούν στην Τελική φάση, αριθμός μεγάλος σε σχέση με άλλα χρόνια (ποσοστό πρόκρισης 23,4%).

 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που προκρίθηκαν ανά τάξη είναι:

Στην αρχική φωτό) Α΄ Γυμνασίου:

Θάνου Αριστέα, Κοθρά Ραφαέλα, Μουτογεώργιος Νίκανδρος, Τσανάκας Στέφανος, Τσιούκας Απόστολος, Τσιώκος Χρήστος, Φασουλά Κωνσταντίνα-Μαρία, Φιαμέγκος Χρήστος και Χονδρού Αναστασία.

 

B' taksi

Οι επιτυχόντες της Β’ τάξης

Β΄ Γυμνασίου:

Βελώνης Φώτιος, Δίπλα Μαρία, Ζαρίδα Γεωργία, Κουφογάζος Βησσαρίων, Λέφα Γλυκερία, Λουλές Αποστόλης, Μπλατζώνης Ερρίκος, Τζιωρτζιώτης Αντώνης και Τραπάτσου Δήμητρα.

 

G' taksi

Οι επιτυχόντες της Γ’ τάξης

Γ΄ Γυμνασίου:

Δίπλα Καλλιόπη, Θάνου Δήμητρα, Καλέτσης Γιάννης, Κανδύλη Ιωάννα, Καρακικέ Πηνελόπη, Καρβούνα Παναγιώτα, Κατσαρού Ευαγγελία, Κόκκαλης Κωνσταντίνος, Κοντοκώστα Ίριδα, Κουκουτσέλου Κωνσταντίνα, Κωστάκης Αλέξανδρος, Μηλιώτη Αγγελική, Μουτογιώργος Ηλίας, Πανάγος Κωνσταντίνος, Πράππα Βανέσα, Σακελλαρίου Ηλιάνα-Ιφιγένεια, Σένκα Αντελίνα, Σκυλοδήμος Μιχαήλ-Αλέξιος, Σκυλοδήμου Ηλιάνα, Σουφλιά Ελισάβετ, Σταρίδα Σπυριδούλα και Τζάλας Νικόλαος.

Η  διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική υπόθεση για ένα περιφερειακό σχολείο και αποτελεί ουσιαστικό κίνητρο για τη σχολική ζωή και ηθική επιβράβευση για τους μαθητές.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού «Λυσίας» 2018

Επιτυχόντες Τελικής Φάσης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου
Μαθητές σχολείων της χώρας 300 263 217
Μαθητές σχολείων Ν. Τρικάλων 10 16 23
1ο Γυμνάσιο Πύλης 9 9 22

   Πηγή πίνακα: www.lysiasedu.org

Η Τελική φάση του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/5/2018 σε Πιστοποιημένα Κέντρα «Λυσία» ανά την Ελλάδα. Εκεί, θα διαγωνιστούν ταυτόχρονα (on-line) οι επιτυχόντες ανά τάξη πανελλαδικά για την τελική κατάταξη, απαντώντας σε 35 γενικές ερωτήσεις σε διάστημα 1 ώρας.

Οι επιτυχόντες του Ν. Τρικάλων θα διαγωνιστούνε στα Τρίκαλα ευελπιστώντας όλοι σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για τους παραπάνω μαθητές. Οι 9 πρώτοι από κάθε τάξη πανελλαδικά, βραβεύονται με σημαντικά δώρα από τους χορηγούς σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους.

Αυτό που αξίζει και έχει μεγάλη σημασία είναι ότι όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό, στηρίζουν την φιλανθρωπία, αφού για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές του διαγωνισμού, καταβάλλουν ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο η «Ελπίδα».

 Για τη διάκριση αυτή και τη συμμετοχή όλων των μαθητών, ο Δ/ντής του σχολείου κ. Οικονόμου Ηλίας και ο σύλλογος των καθηγητών, εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια και ευχήθηκαν καλή επιτυχία και στην τελική φάση.

 (Σημ.: Τα ονόματα όλων των επιτυχόντων μαθητών βρίσκονται στην ιστοσελίδα  www.lysiasedu.org )

lysias 1

Φωτό:1

lysias 2

Φωτό:2

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύλης συμμετέχουν και βοηθούν στο Διαγωνισμό «Λυσίας» (φωτ 2,3)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων Δημοσίου

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασ…