Panagiota Simou ntouvli ok
Με τις επόμενες Κοινοτικές εκλογές να βρίσκονται μπροστά μας και έχοντας πάρει την απόφαση να ασχοληθώ ξανά, ως υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος Πύλης, με τον Συνδυασμό «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ», θα ήθελα μοιραστώ με τους συνδημότες μου, κάποιες σκέψεις μου και προτάσεις για ένα καλύτερο «ΑΥΡΙΟ».
Για την όμορφη Πύλη μας.
Πιστεύω πως η ζωή μας θα πρέπει να στηρίζεται, πρώτα και κύρια στο περιβάλλον. Το περιβάλλον της Πύλης, που τόσο  απλόχερα μας χάρισε η φύση. Το πευκόφυτο δάσος, το κλίμα της περιοχής, το ποτάμι μας. Αυτά πρέπει να το φυλάξουμε σαν «κόρη οφθαλμού».
Και θα το κάνουμε.
α.Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .
 Πάντα σε σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη, η δημιουργία αιολικών πάρκων μπορεί να προσδώσει στον τόπο μας σημαντικές δυνατότητες τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος.
β. Υδροηλεκτρικά πάρκα έχουν μικρότερες επιπτώσεις από εκείνες των αιολικών, ενώ αποτελούν και πηγές ενέργεια που δεν επιφέρουν ζημιά στη βιοποικιλότητα του τόπου μας.
Δεύτερον, στον Πολιτισμό μας. Που έρχεται από παλιά και φτάνει μέχρι σήμερα. Έχουμε την τύχη να βρίσκονται στην δικιά μας ΠΥΛΗ, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία. Η ΠΟΡΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ, το Μοναστήρι του Αγίου Βησσαρίωνα και το Μοναστήρι της Γκούρας. Η πέτρινη τοξωτή Γέφυρα, το Αρχαίο Αθήναιο, η Γέφυρα Κονδύλη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης συνδέει το χθες με το σήμερα. Πρέπει να το συνεχίσουμε και θα το συνεχίσουμε.
Τρίτον, στον Τουρισμό μας. Του Θρησκευτικού, του ορειβατικού και όλων των μορφών τουρισμού. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον επισκέπτη στην Πύλη.
Τέταρτον , η Παραγωγή.   Η προώθηση των προϊόντων μας μέσω της καθιέρωσης τους ως Π.Ο.Π.(Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) μπορεί να είναι ιδανική λύση.
Τέλος, θα μπορούσαμε μετά από την απαραίτητη διαβούλευση να υπάρξει εκχώρηση ιδιωτικής-δημοτικής-εκκλησιαστικής γης σε ανέργους και σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν και να αναπτύξουν τη γεωργία.
  • Πρέπει να δρομολογηθούν ΑΜΕΣΑ:
  • Η αξιοποίηση της παρόχθιας περιοχής στον Πορταϊκό ποταμό, με την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου .
  • Η κατασκευή Αθλητικού Κέντρου.
  • Η δημιουργία της Κλειστής Δημοτικής Αγοράς.
  • Ο σχεδιασμός και η κατασκευή καινούργιου διδακτηρίου για Δημοτικό Σχολείο.
  • Η λειτουργία Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Πύλη.
Όλα αυτά μπορούν να γίνουν  σε απόλυτη  συνεργασία με τον Δήμο, με την Περιφέρεια, με την κεντρική διοίκηση.
Για να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας. Γιατί το αξίζουμε σαν τόπος.
Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε
Με εκτίμηση
Παναγιώτα Σίμου – Ντούβλη
Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…