Mantalia

Μία ενδιαφέρουσα & ουσιαστική συνέντευξη, παραχώρησε στο PyliNews.gr, η Κα Παναγιώτα Μανταλιά, υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος  στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό, μέσω της οποίας κάνει γνωστές, θέσεις, προτάσεις, ιδέες, αλλά & τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή της την απόφαση…

Η συνέντευξη…

  • Κα Μανταλιά, θα σας ζητούσα αρχικά να μας συστηθείτε. Ποια είναι η Παναγιώτα κατά κόσμον Γιώτα, Μανταλιά & από τι εμφορούμενη κατεβαίνετε σε αυτή την προεκλογική αυτοδιοικητική μάχη;

Καταρχήν καλησπέρα σας είμαι κάτοικος Πηγής παντρεμένη με τον Γιώργο Μουρκάκη, ελαιοχρωματιστή, μητέρα δύο παιδιών 7 και 10 ετών. Είμαι μάχιμη εκπαιδευτικός τα τελευταία 16 χρόνια. Είμαι άνθρωπος της μεσαίας τάξης και αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα όπως όλοι μας. Αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα με την περιφέρεια για δύο λόγους: Πρώτον θεωρώ ότι πρέπει η νέα γενιά θα πρέπει να πάρει στα χέρια της το μέλλον της. Οι νέες ιδέες, οι προβληματισμοί να συνεργαστούν με την εμπειρία με σκοπό να έχουμε θετικά αποτελέσματα για όλους μας. Και δεύτερον λόγω του παππού μου.

Ο Βασίλειος Γώγος ήταν Πρόεδρος της κοινότητας Παλαιοκαρυάς για πολλά χρόνια. Ήταν ένας καλόβουλος άνθρωπος, ανοικτός σε όλους, δεν έλεγε ποτέ όχι και προσπαθούσε να κάνει για το χωριό του και για τους συγχωριανούς του ό,τι μπορούσε. Αυτό που άκουγα πάντα από τα χείλη του στις συζητήσεις που έκανε με άλλους και μου έμεινε ήταν το εξής: «Ο αιρετός πρέπει να είναι πάντα στο δρόμο, δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα του, ανεξάρτητα από τι πιστεύει, τι ψηφίζει. Η αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώμα.» Ένας βασικός λόγος που έβαλα υποψήφια με τον συνδυασμό του κ. Αγοραστού είναι ότι πρεσβεύει ακριβώς αυτά τα πράγματα, τα οποία ελπίζω να υπηρετήσω εάν μου δοθεί η δυνατότητα.

  • Είναι η πρώτη σας φορά που ασχολείσθε με την πολιτική & υπό ποίο πρίσμα την αντιλαμβάνεσθε;

Ναι είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την πολιτική και η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην όλοι, ακόμα και η οικογένεια μου. Μάλλον το γονίδιο άργησε να ξυπνήσει. Ειλικρινά θεωρώ ότι νέο αίμα πρέπει να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά. Νέες ιδέες, νέα οράματα να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον βρόγχο της μιζέριας και της απογοήτευσης που είμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μαζί εμπειρία και νέες ιδέες να συμβάλλομε στο γεγονός να αλλάξει η πολιτική ήθος και οι πολίτες να την εμπιστευτούν ξανά. Άλλωστε μαθαίνω στους μαθητές μου ότι για να λειτουργήσει η δημοκρατία, ο πολίτης θα πρέπει να ενεργοποιείται και να λαμβάνει μέρος πάντα σε αποφάσεις που τον αφορούν και να επαγρυπνά πάντοτε.

  • Γιατί επιλέξατε να τεθείτε ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών», με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό;

Όπως είπα και παραπάνω θεωρώ ότι ο αυτοδιοικητικός από όποια θέση είναι θα πρέπει να είναι πάντα δίπλα στον πολίτη, να μην κοιτάζει τι ψηφίζει ούτε τι υποστήριξε στις εκλογές. Να εντοπίζει τα προβλήματα του και να προσπαθεί να τα λύσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί. Να μιλάει λίγο και να πράττει πολύ. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός θεωρώ ότι τα κάνει όλα αυτά. Είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, που βοηθά , είναι δίπλα στον πολίτη και όχι πίσω από ένα γραφείο. Τις ίδιες ιδέες έχω και εγώ. Και ελπίζω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης του κου Αγοραστού και του κου. Μιχαλάκη. Αλλά ακόμα περισσότερο να πείσω τους πολίτες να με ψηφίσουν.

  • Στην έως τώρα προσωπική σας πορεία, έχετε συμμετάσχει σε κοινωνικές δράσεις & από ποια θέση;

Αυτήν την στιγμή είμαι μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πηγής. Μαζί με τα άλλα μέλη του συλλόγου και την βοήθεια των γονέων και των δασκάλων  προσπαθούμε να εξοπλίσουμε το σχολείο και το νηπιαγωγείο με ό,τι μπορούμε και ό,τι χρειάζεται. Να δημιουργήσουμε τις εκπαιδευτικές συνθήκες που αρμόζουν στα παιδιά μας.

Είμαι υπεύθυνη Παρατηρητηρίου Σχολικής Βίας του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου, μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε ( Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Μάλιστα πρόσφατα παρουσίασα σε ένα συνέδριο μια έρευνα που κάναμε με άλλους συναδέρφους, κατά πόσο τα άτομα με ειδικές δεξιότητες αντιμετωπίζουν εκφοβισμό στην εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα από  τα πέντε σχολεία  που πήραν μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Επίσης έχω ασχοληθεί με καινοτόμα προγράμματα που αφορούσαν στην διατροφή και το περιβάλλον.

  • Ποια είναι η άποψή σας για την έως τώρα πορεία της παρούσας περιφ/κής Αρχής στο τιμόνι της Περιφέρειας Θεσσαλίας;

Θεωρώ ότι δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια ως χώρα η συγκεκριμένη Περιφερειακή Αρχή έκανε πολλά έργα και συνεχίζει παρ’ ό,τι είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Σημαντικό γεγονός αυτό. Περιφερειακή δρόμοι έχουν τελειοποιηθεί, τουριστική ανάπτυξη, εξέλιξη δομών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τελείωσε το έργο της. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν ακόμα. Ειδικά στο Δήμο Πύλης.

  • Θεωρείτε ότι ο Ν. Τρικάλων είναι αδικημένος σε θέματα πιστώσεων & παραγωγής έργου, από πλευράς Περιφέρειας, εν συγκρίσει με άλλους Νομούς;

Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Δεν γίνονται όλα αμέσως, χρειάζεται μια σειρά και χρόνος. Ήδη εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας δεκαπέντε νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1, 1 εκατ ευρώ για να πραγματοποιηθούν έργα ουσίας και αφορούν στην  συντήρηση γεφυρών και δρόμων  που θα συμβάλλουν στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Ακόμη υλοποιούνται αρδευτικά έργα που ενισχύουν την παραγωγική διαδικασία και μειώνουν το κόστος παραγωγής. Εάν δώσουν οι πολίτες στον συνδυασμό ψήφο εμπιστοσύνης για άλλη μια πενταετία τα έργα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

  • Ο Δ. Πύλης, από τον οποίο έλκετε & την καταγωγή σας, υστερεί σε αθλητικές υποδομές, με σημαντικότερη την απουσία κλειστού γυμναστηρίου & δημοτικού σταδίου, με όσα αρνητικά αυτό συνεπάγεται …Είστε αποφασισμένη να ασκήσετε την επιρροή σας στην Περιφέρεια & στον βαθμό που σας αναλογεί από οποιαδήποτε θέση σας τάξει η ψήφος των συμπολιτών σας, ώστε αυτά να επιτευχθούν;

Φυσικά και θα το κάνω με όλες τις δυνάμεις μου. Σκεφτείτε ότι και τα δικά μου τα παιδιά πρέπει να τα πάω στα Τρίκαλα στο γήπεδο που είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Οι αρχαίοι έλεγαν ότι για να είναι υγιής ο νους θα πρέπει να είναι και το σώμα. Άρα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου και δημοτικού σταδίου.

  • Στην περίπτωση εκλογής σας, ποιο θεωρείτε το δυνατότερο ατού σας & σε ποιον τομέα στα της Περιφέρειας θα ταίριαζε;

Δυνατότερο ατού θεωρώ ότι είναι το αεικίνητο του χαρακτήρα μου. Όπως απλοϊκά λένε οι δικοί μου « δεν σε χωράει ο τόπος». Θέλω όταν αναλαμβάνω κάτι, και αυτό το έχω και στην δουλειά μου, να πραγματοποιείται όσο καλύτερα γίνεται. Μου αρέσει να είμαι συνεχώς σε εγρήγορση. Να βρίσκω καινούριες ιδέες και να προσπαθώ να τις υλοποιήσω. Όσον αφορά τον τομέα. Αυτό είναι θέμα του συνδυασμού για το πού θα ήθελε να με αξιοποιήσει εφ’ όσον οι συμπολίτες μου, μου με τιμήσουν με την ψήφο τους. Αλλά θεωρώ ότι μου ταιριάζει καλύτερα ο τομέας της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης. Δεν κωλύομαι όμως να «τρέξω» όπου παρουσιαστεί ανάγκη και να βοηθήσω.

  • Πόσο ψηλά βάζετε τον πήχη & μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε για την επίτευξη των στόχων που θα θέσετε;

Σας είπα ότι όταν αναλαμβάνω κάτι θέλω να το φέρνω εις πέρας με όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντα τον πήχη τον έβαζα ψηλά σε ό,τι έκανα. Μέχρι τώρα δεν απογοητεύτηκα. Το μέλλον φυσικά θα δείξει. Αρκετές φορές με έχουν χαρακτηρίσει υπερβολική, όσον αφορά στον τρόπο που οργανώνω τα πράγματα και τις καταστάσεις. Θεωρώ ότι όταν υπάρχει μια σειρά υπάρχει και αποτέλεσμα. Αυτό θα συνεχίσω να πιστεύω και σε αυτό το μεγάλο βήμα που έκανα με την συμμετοχή μου στις περιφερειακές εκλογές.

  • Είναι σημαντική & απαραίτητη κατά την γνώμη σας η συμμετοχή της γυναίκας στα τοπικά πολιτικά δρώμενα;

Φυσικά και είναι σημαντική και απαραίτητη η συμμετοχή της γυναίκας στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Άλλωστε  πιστεύω στην Γυναίκα που «Ανεβαίνει» , αυτό είναι το σωστό ρήμα. Στις εκλογές συμμετέχουμε και εκλέγουμε, ισότιμα, ισάξια. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη εύχομαι ολόψυχα στις υποψήφιες γυναίκες από κάθε μετερίζι!!!

  • Ποια είναι η εμπειρία σας στην μέχρι τώρα προεκλογική σας πορεία;

Η εμπειρία μου είναι θετική. Γυρίζω βέβαια όλη την ημέρα σχεδόν, αλλά γνωρίζω κόσμο, ακούω νέες ιδέες, απόψεις διαφορετικές, προβλήματα.

  • Εάν σας ρωτούσα την άποψή σας για μια συνολική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τι θα απαντούσατε;

Ειλικρινά δεν μπορώ να έχω άποψη αλλά θα ήθελα όταν μια ομάδα παράγει έργο αυτό να εκτιμάται και να της δίνεται η δυνατότητα να το συνεχίσει. Ελπίζω ότι ο συνδυασμός μας «Συμμαχία ΥΠΕΡ των πολιτών» να βγει νικητής από την πρώτη Κυριακή με μεγάλη διαφορά. Γιατί πάντα τα έργα πρέπει να μιλάνε σε αυτές τις περιπτώσεις και όχι τα λόγια. Και ο συνδυασμός του κ. Αγοραστού μιλάει με έργα. Ελπίζω βέβαια οι συμπολίτες μου να με πριμοδοτήσουν με τον απαραίτητο αριθμό ψήφων, ούτως ώστε να είμαι στο περιφερειακό συμβούλιο και να βοηθήσω όσο μπορώ στην ανάπτυξη του Νομού Τρικάλων, αλλά και ιδιαίτερα τα πατρογονικά μου εδάφη, τον Δήμο Πύλης.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…