Dritseli Panagiota

Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη…

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν αποκαλυπτική των σχεδιασμών του για τον αγροτικό κόσμο. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σε σχέση με το πώς θα μειώσει το κόστος παραγωγής, όταν αυξάνεται το αγροτικό ρεύμα κατά 20%, ο  νέος Πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι πρόβλημα του αγρότη το πώς θα μειώσει το κόστος, υποσχόμενος υδρόμετρα στα χωράφια! Σε αντίστοιχες ερωτήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο είπε ότι θα το ξαναδεί εν ευθέτω χρόνω… 

Στο μόνο που δεν εξέπληξε το ακροατήριο ήταν όταν εμφανίστηκε νοσταλγός της εκτροπής του Αχελώου, αγνοώντας το θεσμικό πλαίσιο και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Μίλησε για “μερική” εκτροπή και για “ολοκλήρωση τελειωμένων έργων”.

Όμως το αφήγημα αυτό, που είναι αντίστοιχο με εκείνο των τοπικών παραγόντων της ΝΔ αγνοεί την πραγματικότητα της κατάστασης, δεν λαμβάνει υπόψη του τα προβλήματα του θεσσαλικού κάμπου και εμμένει σε ένα μοντέλο αγροτικής παραγωγής που υποβαθμίζει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.  

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…