Voukefalas (2)

Ποιος είπε πως μόνον μαθητές &στρατιώτες κάνουν «δοκιμαστικές», για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι & να παρουσιάσουν ένα άρτιο & όμορφο αποτέλεσμα με την συμμετοχή τους σε κάποια επίσημη παρέλαση, συνήθως στις Εθνικές μας Επετείους;

Λάθος! Και ο «Βουκεφάλας»(Ιππικός Όμιλος Τρικάλων) αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα το θέμα, γι΄αυτό & σήμερα το μεσημέρι, παραμονή της 25ης Μαρτίου, στους Γόμφους τα μέλη του με τα περήφανα άτια τους, αναλώθηκαν σε μια δίωρη «δοκιμαστική», τύπου παρέλαση, υπό μουσική υπόκρουση εμβατηρίων, με διπλό σκοπό…Και ως προς το θέαμα, αλλά & στην εξοικείωση των αλόγων στον δυνατό συγκεκριμένο ήχο! χωρίς να τους φαντάζει ως κάτι ξένο.

Όλα έτοιμα λοιπόν, το μόνο που απομένει είναι να δούμε, να καμαρώσουμε & να χειροκροτήσουμε στην αυριανή παρέλαση της Πύλης, τους έφιππους παρελαύνοντες, όπως & πέρσι τέτοιον καιρό, μιας & το άλογο συνάδει με το όλο κλίμα της συγκεκριμένης ημέρας, καθώς ως γνωστόν από την Αρχαία Ελλάδα ακόμη, όπως & στα χρόνια της Επανάστασης του ’21, μαζί με το καριοφίλι, ήταν ο πολεμικός & αχώριστος σύντροφος του Έλληνα ήρωα αγωνιστή!

 

Voukefalas (1)

Voukefalas (3)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Η Πιαλεία τίμησε τους γερόντους της, στην «34η Γιορτή γερόντων»

Η 34η Γιορτή Γερόντων στην Πιαλεία Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιαλείας (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ…