paixnidia-stin-ammo-900x675

Αν παρατηρήσεις τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται για την παραλία όχι μόνο διότι μπορούν να βραχούν και να πλατσουρίσουν άφοβα, χωρίς τη γκρίνια της μαμάς αλλά κι επειδή μπορούν να λερωθούν και να παίξουν με τις ώρες στην άμμο, χτίζοντας κάστρα, παλάτια, τάφρους κι ότι άλλο φανταστούν! Σύμφωνα δε με τους ειδικούς, η παραλία και το παιχνίδι με την άμμο δίνει απίστευτα ερεθίσματα για την ανάπτυξη της φαντασίας και των γνωστικών λειτουργιών ενός παιδιού. Το Goddess.gr αναγνωρίζει τα οφέλη της άμμου και σου δίνει ιδέες γι΄ατελειώτο παιχνίδι με τα παιδιά στην παραλία.

Άσε το να λερωθεί και να κοινωνικοποιηθεί

Μπορεί εσένα να σου προκαλεί πονοκέφαλο και μόνο η θέα της λάσπης, τα παιδιά όμως χαίρονται και απολαμβάνουν ακόμη και το να λερωθούν. Προσπάθησε να χαλαρώσεις κι άσε τα να νιώσουν ελεύθερα, να παίξουν και να λασπωθούν μόνα τους ή με άλλα παιδιά. Άλλωστε, αυτό το… λασπόλουτρο είναι κι ένα μέσο για να τραβήξουν την προσοχή άλλων παιδιών, να βρουν κοινά ενδιαφέροντα και να κοινωνικοποιηθούν. Το έχουν ανάγκη και θα τους δώσει μεγάλη χαρά. Από την πλευρά σου, το μόνο που έχεις να σκεφτείς είναι να πας σε καθαρή παραλία για να μην έχεις το άγχος των μολύνσεων και φυσικά να μη ξεχνάς να τους φοράς όλα τα προστατευτικά για τον ήλιο. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπλούζα κι αντιηλιακό κρίνονται απαραίτητα.

Με οδηγό τη φαντασία

Ένας ακόμη βασικός κανόνας είναι να μην εγκλωβίσεις τη φαντασία του και να μην προσπαθήσεις να του βάλεις κανόνες. Δώσε του όλα τα απαραίτητα από κουβαδάκια κάθε μεγέθους, τσουγκράνες κι άλλα αξεσουάρ παραλίας κι άσε το να εκφραστεί ελεύθερα, φτιάχνοντας ότι μπορεί να φανταστεί. Θα ξεπροβάλλουν μπροστά σου κάστρα, τάφροι, ζωάκια, καράβια, σπιτάκια ή ακόμη κι απλές λακκουβίτσες. Η ποιότητα της κατασκευής δεν έχει σημασία. Το σίγουρο είναι πως στο μυαλό του έχει ήδη πλάσει ένα παραμύθι. Δώσε βάση, κάνε ερωτήσεις και πάρε κι εσύ ενεργό μέρος. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να επικοινωνήσεις με το παιδί σου παίζοντας.

goddess.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…