sad-little-girl-sadness-dog2

Όταν ακούμε αυτές τις δύο λέξεις σε όλους μας έρχεται μια εικόνα. Τα παιδιά να τρέχουν παίζοντας χαρούμενα στην αυλή, μαζί με τον ευτυχισμένο σκύλο που τρέχει από δω και από κει συμμετέχοντας στο παιχνίδι. Φυσικά αυτό συμβαίνει και είναι πάρα πολύ ευχάριστο, αλλά τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα έτσι.

Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι οι σκύλοι διαφέρουν ανάλογα με τη ράτσα. Η επιθετικότητα που παρατηρείται από ένα σκύλο φύλακα, από αυτή που παρατηρείται σε ένα κυνηγόσκυλο έχει τεράστια διαφορά. Επομένως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκεφθούμε όταν έχουμε ένα παιδί είναι τη ράτσα του σκύλου που θέλουμε να αποκτήσουμε.

Επειδή όμως αυτό το φαινόμενο δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε από κανένα σκύλο θα πρέπει να προσέξουμε μερικά πράγματα. Πρώτα από όλα θα πρέπει να μάθουμε στο παιδί μας όταν παίζει με τον σκύλο να μην τον κοιτά ποτέ στα μάτια, γιατί αυτό για τον σκύλο σημαίνει επιθετικότητα. Θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση και να παρατηρούμε συνεχώς την συμπεριφορά του. Οι περισσότεροι σκύλοι πριν δαγκώσουν δείχνουν προειδοποιητικά σημάδια με την γλώσσα του σώματος. Το γρύλισμα και το επίμονο κοίταγμα του σκύλου ή το μικρό δάγκωμα υπό μορφή παιχνιδιού πάνω στο παιχνίδι με το παιδί σας είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να σας ανησυχεί και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε αμέσως τη βοήθεια ενός έμπειρου εκπαιδευτή.

Φυσικά στην περίπτωση δαγκώματος ή ακόμα και μιας απλής γρατζουνιάς, ο σκύλος θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από το περιβάλλον του παιδιού χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

Πηγή: Dogscity.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Με όλη την προσοχή στο Μαρούσι, ο ΑΣΚ

Το Σάββατο στις 7.00 μ.μ, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή της περυσινής Eli…