agrothessaly

Με επιπλέον 5.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου σε σχέση με πριν δύο χρόνια, σχεδόν 50% αύξηση στον αριθμό των εκθετών και «παρούσα» όλη την «αφρόκρεμα» των εταιρειών εμπορίας μηχανημάτων, παρελκομένων κι εισροών που απαιτούνται σε μια γεωργική εκμετάλλευση θα υποδεχθεί τους Έλληνες παραγωγούς η φετινή Agrothessaly.

Η 12η φετινή διοργάνωση της Πανελλήνιας Έκθεσης για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία, που μέχρι και το 2015 αποτελούσε μια περιφερειακή έκθεση στην Λάρισα, έφτασε σήμερα, με την τεχνογνωσία της Helexpo – ΔΕΘ, να θυμίζει όλο και πιο έντονα σε μέγεθος την Agrotica, θα ανοίξει τις πύλες της στη Σκεπαστή αγορά Νεάπολης Λάρισα, από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Οι άμεσες και έμμεσες συμμετοχές στην έκθεση ανέρχονται σε 780, από 498 δύο χρόνια πριν στην Agrothessaly του 2017 και 80 στη διοργάνωση του 2015, όταν και εγκαινιάστηκε η συνεργασία του Δήμου Λάρισας με τη Helexpo – ΔΕΘ, ανέφερε ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, Τάσος Τζήκας, σε ενημέρωση δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι η φετινή Agrothessaly, την οποία έχει προσκληθεί να εγκαινιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, έχει πλέον, χαρακτηριστικά κεντρικής και όχι περιφερειακής κλαδικής έκθεσης.

Αναφερόμενος στα ποσοτικά και στα ποιοτικά στοιχεία της Agrothessaly 2019, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Νταής, επισήμανε πως θα αναπτυχθεί σε χώρο 25.000 τ. μ.,  έναντι 20.000 τ.μ το 2017 και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από τους 40.000 επισκέπτες της προηγούμενης έκθεσης, «ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως λόγω της «απογείωσης» που καταγράφεται στο ενδιαφέρον των εκθετών, όσο και των επισκεπτών για την Agrothessaly, ο Δήμος Λαρισαίων ήδη εξετάζει τη δυνατότητα να παραχωρήσει άλλα 20 στρέμματα γης ιδιοκτησίας του Δήμου, που βρίσκονται απέναντι από τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης προκειμένου σχεδόν να διπλασιαστεί ο χώρος όπου διεξάγεται η κλαδική έκθεση.

Πλαισιώνοντας τον κ. Νταή, ο γενικός διευθυντής της Helexpo – ΔΕΘ, Αλέξης Τσαξιρλής ανέφερε πως στο πλαίσιο της Έκθεσης θα διεξαχθεί, σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ και το ΥΠΕΝ, ημερίδα για τις Ενεργειακές Κοινότητες, θέμα που ενδιαφέρει μεγάλο αριθμό αγροτών, ενώ στο στάδιο της προετοιμασίας έχουν ήδη γίνει 4 ημερίδες σε δήμους του νομού με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και την Ευφυή Γεωργία.

Επίσης, ο πρόεδρος της Helexpo – ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, επισήμανε ότι στη φετινή Agrothessaly, έχουν προγραμματιστεί ομαδικές επισκέψεις ειδικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενώ σημείωσε ότι 15 startups επιχειρήσεις, θα αποτελέσουν τη ψηφιακή νησίδα της διοργάνωσης. Επανέλαβε ακόμη ότι για τον εκθεσιακό φορέα η στήριξη σε περιφερειακές εκθέσεις αποτελεί στρατηγικό κομμάτι της πολιτικής που ακολουθούν και τόνισε ότι  βρίσκονται σε συζητήσεις για να «γεννηθούν εκ νέου» οι εκθέσεις σε Λαμία και Τρίπολη, αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης «όπου οι συζητήσεις μας μετρούν χρόνια».

Πηγή:agronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Πληρώνεται σήμερα το μπόνους των 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ η εφάπαξ παροχή 300 ευρώ σε επι…