arxigoi ok

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων ως προς την κατανομή των εδρών στον Δήμο Πύλης, αλλά και την σταυροδοσία των υποψηφίων, λίγο-πολύ(*ανεπίσημα)  η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει και από τα τρία σενάρια που «έπαιζαν» προ ημερών, ένα έχει παραμείνει ακόμη στο προσκήνιο, αυτό με την έδρα που διεκδικείται ανάμεσα σε Μαράβα και Τσιούτσια στην Δ.Ε. Πύλης & Δ.Ε. Πινδέων, αν τελικά ο Κώστας Μαράβας παίρνει 4η έδρα στην Πύλη και τρεις ο Βαλάντης Τσιούτσιας ή τελικά μεταφέρεται στην Δ.Ε. Πινδέων, παίρνοντας τελικά εκεί και τις δύο ο κ. Μαράβας και ο συνδυασμός του κ. Τσιούτσια παίρνει την 4η έδρα στην Δ.Ε. Πύλης.

Ας πάμε να δούμε αναλυτικά πως διανέμονται οι έδρες τελικά στη νέα σύνθεση του Δ.Σ. Δ. Πύλης από 1ης Σεπτεμβρίου και μετά, με τα έως τώρα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας…

Καταρχήν τις δύο μονοεδρικές Μυροφύλλου και Νεράιδας, φαίνεται τελικά να κερδίζει ο κ. Μαράβας και τους κυρίους Μπαλατσούκα και Χατζή αντίστοιχα, να είναι αυτοί που εκλέγονται.

Στην Δ.Ε. Αιθήκων μία έδρα πάει στον κ. Μαράβα και τον κ. Ούτρα να εκλέγεται και η άλλη πάει στον κ. Χήρα στην οποία εκλέγεται ο κ. Κουτής.

Στην Δ.Ε. Γόμφων πέντε έδρες αναλογούν στον κ. Μαράβα με τους Στ. Κατράνα, Γ. Τζιορτζιώτη, Ζούρτο, Χ. Καλιώρα και Χρ. Ζιάκα, να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι, καθώς εκ των πέντε μόνο ο νυν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τζιορτζιώτης συνεχίζει…

…τέσσερις έδρες αναλογούν στον κ. Χήρα, με τον επικεφαλής να παίρνει την έδρα εκεί, αλλά & τους Θεοδ. Χήρα, Γουλιώτη και Έφη Μπλατζώνη να πετυχαίνουν κι αυτοί την εκλογή τους, ενώ μία έδρα κατοχυρώνει και ο κ. Τσιούτσιας με τον Κ. Τσιαμπαλή να εκλέγεται και μία έδρα να κερδίζει η Λαϊκή Συσπείρωση με τον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Β. Καλύβα.

Στην Δ.Ε. Πιαλείων ο Κ. Μαράβας παίρνει τέσσερις έδρες με τους Σ. Αγγέλη, Θ. Παπαγεωργίου, Κ. Δούλαλα και Χρ. Νάκο να παίρνουν θέση στο νέο Δ.Σ. …

…δύο έδρες παίρνει ο κ. Χήρας με τους Ν. Μπουρλιό και Ευθ. Ζάχο, μία έδρα κερδίζει και ο κ. Τσιούτσιας με τον κ. Βαγγ. Θέο ενώ την εναπομείνασα έδρα καταλαμβάνει η Λαϊκή Συσπείρωση με τον κ. Θ. Κράβαρη.

Στην Δ.Ε. Πινδέων τώρα μία έδρα πάει στον Κ. Μαράβα και τον Βασ. Αναγνώστου να την κερδίζει, ενώ ανοιχτό είναι ακόμη το σενάριο, των εδρών δηλ. να καταλαμβάνει δύο έδρες ο Κ. Μαράβας, οπότε την 2η έδρα κερδίζει ο κ. Σακελλάρης με μεγάλο χαμένο τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου, ή μία έδρα οπότε την δεύτερη καταλαμβάνει ο συνδυασμός του κ. Τσιούτσια με τον κ. Παπακωνσταντίνου τελικά να έχει παρουσία στα έδρανα του νέου Δ.Σ. από τον Σεπτέμβρη.

Η Δ.Ε. Πύλης, συμμετέχει, όπως αναφέραμε και αρχικά στο σενάριο…ή 3 έδρες για τον Κ. Μαράβα με Άρη Τζάνη, Ρούλα Οικονόμου και Μαρίνα Πανάγου να εκλέγονται ή τέσσερις έδρες με τον κ. Θαν. Κωστάκη να συγκαταλέγεται κι αυτός στους εκλεγέντες.

Για τον κ. Τσιούτσια στην περίπτωση που πάρει την τέταρτη έδρα στην Δ.Ε. Πύλης, μία έδρα αναλογεί στον επικεφαλής του συνδυασμού και έπονται  οι κ.κ. Παν. Τσόλας, Δημ. Μάντζιος και Περ. Μητρονάτσιος. Στην περίπτωση των τριών εδρών κερδίζει την έδρα στην Δ.Ε. Πινδέων με τον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Χήρας στην Δ.Ε. Πύλης καταλαμβάνει μία έδρα με τον κ. Κουτσονάσιο να είναι ο μεγάλος νικητής.

Όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη εν αναμονή και των επίσημων αποτελεσμάτων από πλευράς Πρωτοδιοκείου Τρικάλων, που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για τα οριστικά αποτελέσματα και των εδρών και της σταυροδοσίας των υποψηφίων.

Όσον αφορά τώρα στην επόμενη μέρα, αναφορικά με την σύνθεση του νέου Δ.Σ. το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε πολλά νέα πρόσωπα στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων, κάτι που λίγο ή πολύ έχει γίνει τουλάχιστον αντιληπτό, με ηχηρά ονόματα του χώρου να μένουν εκτός ακόμα και φαβορί, κόντρα και στις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Μεταξύ αυτών και ονόματα με πείρα, γνώση του αντικειμένου με το οποίο ασχολήθηκαν, αλλά και με προσφορά έργου στο βαθμό που τους αναλογούσε, στοιχεία τα οποία είτε δεν εκτιμήθηκαν, είτε δεν φρόντισαν να κάνουν γνωστά στο εκλογικό Σώμα. Από την άλλη και από πλευράς εκλογικού Σώματος δεν έλειψε και η «τιμωριτική» ψήφος σε κάποια από τα ηχηρά ονόματα, εννοώντας κι αυτά που συμμετείχαν στην πρότερη σύνθεση του Δ.Σ., αλλά και νέα που εμφανίζονταν ως φαβορί, διακρίνοντας στην συμπεριφορά τους στοιχεία, όπως αλαζονεία και υπεροψία, τα οποία και καταψήφισε.

Η απλή αναλογική επίσης έφερε και ανατροπές στην κατανομή των εδρών, καθώς το προκύπτον 52% δίνει οριακή πλειοψηφία με 17 έδρες στον πρώτο συνδυασμό του Δημάρχου, ενώ σε άλλη περίπτωση ο Κ. Μαράβας θα κέρδιζε 21 έδρες περίπου.

Οριακή πλειοψηφία λοιπόν για το νυν Δήμαρχο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο και τη νέα του δημοτική ομάδα, καθώς πλέον δεν έχει περιθώρια για ανεξαρτητοποιήσεις και τα τοιαύτα…, αλλά και ισχυρή αντιπολίτευση, κατά πως φαίνεται, η οποία και προεκλογικά έδειξε τις προθέσεις της, για τον ρόλο που θα διαδραματίσει εκ θέσεως, εκτός κι αν με την πάροδο του χρόνου ατονήσει.

Εν αναμονή των πάντων τελικά και ίδωμεν…με τον πρώτο λόγο προς το παρόν να έχει η δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων, που θα δώσει τέλος στην αγωνία, όχι μόνο των υποψηφίων, αλλά και των όλων των δημοτών, γεγονός που φαίνεται να ξεκαθαρίζει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

«Γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία»: Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα σε μία μνημειώδη δικαστική μεταρρύθμιση

Στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε σήμε…