Ç 34×ÑÏÍÇ  ÁÃÍÏÏÕÌÅÍÇ ÂÑÅÔÁÍÉÄÁ ÁÓÔÑÏÖÕÓÉÊÏÓ ÍÁÔÁËÉ ÊÑÉÓÔÏÖÅÑ

Έπεσε από ύψος 20 μέτρων και καταπλακώθηκε από βράχο – Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. – Σήμερα η αυτοψία στον τόπο που βρέθηκε η σορός

Με τον πιο τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των Αρχών στην Ικαρία για τον εντοπισμό της 35χρονης αστροφυσικού από τη Βρετανία, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από την Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα τη σορό της Βρετανίδας καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της.

Η γυναίκα βρέθηκε στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, εκεί από όπου φάνηκε ότι εξέπεμπε σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Για αυτό και οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Μεγάλη κινητοποίηση από τις Αρχές

Μεγάλη δύναμη των Αρχών αλλά και πολλοί εθελοντές συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού της τουρίστριας.

Από το βράδυ της Τρίτης είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, με το οποίο εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Το κινητό της τηλέφωνο μπέρδεψε τους αστυνομικούς καθώς ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό, ξαφνικά έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου πραγματοποιούνταν οι έρευνες.

Το tweet της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι η σορός της άτυχης Βρετανίδας βρέθηκε σε χαράδρα βάθους περίπου 20 μέτρων, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Ελληνική Αστυνομία

@hellenicpolice

 Εντοπίστηκε πριν από λίγο από επίγειες δυνάμεις ερευνών, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η σορός της 35χρονης υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου.
 44 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 Σοκάρει η μαρτυρία διασώστη για τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού

«Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο… Το άτυχο είναι ότι φαίνεται πως πιάστηκε από βράχο και ο βράχος ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε» τόνισε ο Βαγγέλης Κριαράς από την επίλεκτη ομάδα διασωστών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open σχετικά με τον θάνατο της Βρετανίδας αστροφυσικού που βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα στην Ικαρία.

«Δεν παραπάτησε, προσπάθησε να αναρριχηθεί, σε βράχο που ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε. Ατυχές συμβάν» υπογράμμισε ο διασώστης.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να πάρουμε στίγμα από το κινητό της» είπε ο κ. Κριαράς και απηύθυνε μήνυμα προς το κοινό να ενεργοποιεί τις τοποθεσίες στο κινητό του ώστε σε κάποιο ατύχημα να εντοπίζονται αμέσως από το στίγμα τους.

Το ευχαριστώ του συντρόφου της

Σε κατάσταση σοκ είναι ο σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία 72 ώρες μετά την εξαφάνισή της, βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, στην περιοχή Κεραμέ της Ικαρίας.

Ο Κύπριος σύντροφός της ήταν αυτός αναγνώρισε το πτώμα της αστροφυσικού. Μέσα στον πόνο και τη θλίψη του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν αυτές τις μέρες αγωνίας προκειμένου να βρεθεί η 34χρονη Νάταλι. Σε μήνυμά του στον Βαγγέλη Κριαρά, διασώστη ειδικών αποστολών της Ικαρίας, φέρεται να έγραψε, σύμφωνα με το Star:

«Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες… Ευχαριστώ».

Η Νάταλι είχε μιλήσει με τον σύντροφό της Κυριάκο το πρωί της Δευτέρας όταν πήγε για τρέξιμο. Οι επόμενες κλήσεις που της έκανε έμειναν αναπάντητες και έτσι δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Πώς βοήθησε το σύστημα γεωεντοπισμού

Στον κύκλο των ερευνών μπήκαν από την πρώτη στιγμή έμπειροι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που χειρίζονται το σύστημα γεωεντοπισμού. Αυτές τις 72 ώρες αγωνίας, το κινητό της Νάταλι έδινε παραπλανητικά στίγματα. Τη μία έδειχνε να είναι σε λειτουργία και την άλλη να είναι κλειστό, δημιουργώντας ένα θρίλερ για γερά νεύρα.

Ωστόσο το σύστημα γεωεντοπισμού, βοήθησε να βρεθεί η Νάταλι, μέσω της ανάλυσης δεδομένων.

Όσον αφορά στο παράδοξο με τη λειτουργία που εμφάνιζε το κινητό της φαίνεται να δικαιολογείται από την πρόσκαιρη απώλεια σήματος.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 34χρονη Βρετανίδα αστροφυσικός είχε φτάσει στις αρχές Αυγούστου στην Ικαρία για διακοπές με τον σύντροφό της. Την Δευτέρα το απόγευμα θα αναχωρούσαν για την Κύπρο, όπου διαμένουν, μέσω Αθήνας. Το πρωί της Δευτέρας ο 38χρονος ξύπνησε και δεν βρήκε την σύντροφό του στο δωμάτιο. Της τηλεφώνησε κι εκείνη του είπε ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Από εκείνη τη στιγμή υπήρξε τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό της, με τις Αρχές να επιστρατεύουν όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να βρεθεί η νεαρή γυναίκα.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε χθες Τετάρτη μεσημέρι, όταν οι διασώστες εντόπισαν το άψυχο σώμα της σε απόκρημνο σημείο.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο είτε να έπεσε κατά την διάρκεια κατάβασης είτε κατά την διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας που είχε εκπέμψει σήμα στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, ήταν πάνω της και είχε σταματήσει να εκπέμπει από σήμερα το πρωί.

Την Πέμπτη η αυτοψία στον τόπο που βρέθηκε νεκρή

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής από την Αθήνα μεταβαίνουν στην Ικαρία σήμερα το πρωί, Πέμπτη 8 Αυγούστου, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο η Βρετανίδα αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σορός της παραμένει στο σημείο όπου βρέθηκε ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται.

Πηγή: newsbeast.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…