daskaloi Trikala

Συναδέλφισσες, – οι

κατόπιν παρέμβασης του Συλλόγου μας αλλά και άλλων Συλλόγων, στην Ολομέλεια των Προέδρων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, σχετικά  με τη δικαστική διεκδίκηση των μισθολογικών περικοπών λόγω μνημονίων (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας), η Ομοσπονδία μας (ΔΟΕ) μας ενημέρωσε για τις διεκδικήσεις και μας έστειλε υποδείγματα αιτήσεων.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε το νέο ενημερωτικό υπόδειγμα αίτησης διεκδίκησης αναδρομικών των εν ενεργεία εκπαιδευτικών της ΔΟΕ, τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς. Οι τελευταίοι μπορούν να χρησιμοποιούν για την κατάθεση της αίτησής τους τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

dsdidaskaliki Omospondia

Αρ. Πρωτ. 1021 Αθήνα 25/10/2018

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα: Αναδρομική διεκδίκηση περικοπών λόγω μνημονίων

 Σε απάντηση των ερωτημάτων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των μισθολογικών περικοπών λόγω μνημονίων (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας) το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι η διεκδίκηση των οικονομικών απωλειών είναι αγώνας πολιτικοσυνδικαλιστικός. Είναι ανάγκη να ανατραπούν τώρα οι βάρβαρες πολιτικές των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, δώρα. Αυτό μόνο με τον αγώνα των εργαζομένων επιτυγχάνεται.

Παρ’ όλα αυτά κι επειδή είναι δικαίωμα του κάθε συναδέλφου να επιλέξει εάν θα ακολουθήσει και τη δικαστική οδό, έπειτα κι από επικοινωνία με τη νομική μας σύμβουλο, σας ενημερώνουμε ότι :

  • Όλες οι αποφάσεις, που έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί προέρχονται από κατώτερα δικαστήρια (π.χ. πρωτοδικεία) και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε πολύ υψηλότερο βαθμό.
  • Η αίτηση για τη διακοπή της παραγραφής, για την οποία τόσος λόγος γίνεται, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παρατείνει για ένα 6μηνο την απόφαση των συναδέλφων, αν θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό ή όχι (το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2019, ανάλογα με το χρόνο υποβολής της αίτησης διακοπής της παραγραφής).
  • Η αίτηση υποβάλλεται μέχρι το τέλος του 2018 στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών μπορούν να προχωρήσουν σε ομαδική κατάθεση των αιτήσεων, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συναδέλφων.
  • Η διαδικασία αφορά και τους αναπληρωτές συναδέλφους, οι οποίοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους με την ίδια διαδικασία στη Διεύθυνση της περιοχής που εργάζονται.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε υποδείγματα τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς. Οι τελευταίοι μπορούν να χρησιμοποιούν για την κατάθεση της αίτησής τους τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.  

doe

Υπόδειγμα αίτησης διεκδίκησης αναδρομικών

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Α Ι Τ Η Σ Η

Τ…. …………………………….. του …………, κατοίκου ……………………, εκπαιδευτικού ΠΕ ……. [τηλ…………………………]

 

Με τους ν. 4024/2011, 4093/2012 και 4354/2015, καταργήθηκε η καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων ύψους 500, 250 και 250 ευρώ (αντίστοιχα), όπως είχαν περιοριστεί με τον ν. 3845/2010.

Με τις υπ’ αριθ. 2287-2290/2015 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική η κατάργηση των ανωτέρω επιδομάτων, επειδή έγινε δεκτό, ότι ο 13ος και 14ος μισθός καθώς και η 13η και 14η σύνταξη συνιστούν περιουσιακό δικαίωμα του εργαζόμενου και του συνταξιούχου (αντίστοιχα) και συμβάλλουν στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Τον τελευταίο καιρό, πλήθος δικαστικών αποφάσεων από τα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία (Διοικητικά και Πολιτικά) της χώρας, συμμορφούμενα με τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ δικαιώνουν εν ενεργεία υπαλλήλους διαφόρων κατηγοριών και διαφόρων Υπηρεσιών, που είχαν διεκδικήσει αναδρομικώς τα ανωτέρω ποσά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
Α Ι Τ Ο Υ Μ Α Ι

Να μου καταβάλετε αναδρομικά, από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα, τα ποσά που αντιστοιχούν στα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, τα οποία παρακρατήσατε παρανόμως

Να μου καταβάλλετε από τούδε και στο εξής, για κάθε έτος και αδιακόπως, τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά καταβάλλονταν πριν την κατάργησή τους (31-12-2012).

…………………… 2018

Ο/η Αιτ…………

 

Υποδειγμα αίτησης για διεκδίκηση αναδρομικών συνταξιούχων

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, για τη μεγάλη του εκλογική νίκη

  Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης, που τ…