putin

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την παραγραφή φόρων που οφείλουν στο δημόσιο 50 εκατομμύρια ψηφοφόροι περιλαμβανομένων και ατομικών επιχειρήσεων.

Ουσιαστικά, αυτή η προαναγγελία αποτελεί “προεκλογικό δώρο” στους ψηφοφόρους από τον Πούτιν, ο οποίος είχε προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια πριν από έξι χρόνια, δηλαδή πριν από τις τότε προεδρικές εκλογές, όπως επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti. Τότε είχαν παραγραφεί οφειλές που αφορούσαν το 31% των ψηφοφόρων, ενώ αυτή την φορά το ποσοστό αγγίζει το 45%, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όπως τόνισε ο Πούτιν, οι οφειλές αυτές πρέπει να παραγραφούν επειδή δεν δημιουργήθηκαν με ευθύνες των ίδιων των φορολογουμένων, αλλά εξαιτίας της ανεπάρκειας του φορολογικού συστήματος. Έτσι, οι πολίτες δεν θα πρέπει να αποταθούν στις εφορίες, αλλά το ποσό των 80 δισεκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ) στο οποίο ανέρχονται οι συνολικές αυτές οφειλές θα παραγραφεί αυτομάτως.

Ακόμα, η εφορία θα παραγράψει οφειλές φόρων ύψους 41 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, οι οποίες αφορούν περιουσιακά στοιχεία και έχουν σωρευθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2015, καθώς και τις αντίστοιχες προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί για το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Τέλος, θα παραγραφούν οφειλές φόρων ύψους 16 δισεκατομμυρίων ρουβλίων που αφορούν τις ατομικές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, αφορά εκείνους που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και όσους εξακολουθούν να ασκούν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…