OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 7:00 π.μ. η ομάδα του Ο.Π.Ο.Π ξεκίνησε το ταξίδι της με προορισμό τη Νεράιδα Τρικάλων και στόχο την ανάβαση στη κορυφή του «Κρυάκουρα» 2150μ.

Η Νεράιδα είναι ένα από τα τελευταία χωριά του νομού Τρικάλων το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1020μ. Ο Κρυάκουρας δεσπόζει ανάμεσα στα βουνά Τζουμέρκα και Κακαρδίτσα, αποτελεί την νότια απόληξη της Κακαρδίτσας, ενώ ενώνεται και με τα δύο.

Το συγκεκριμένο βουνό περιμετρικά καλύπτεται από δάσος και όσο αυξάνεται το υψόμετρο το έδαφος γίνεται πετρώδες με αρκετή κλίση, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η ανάβαση του. Η ομάδα μας εξοπλισμένη με καλή διάθεση κατάφερε να βρεθεί όλη στους πρόποδες της κορυφής όπου το έδαφος ήταν ακόμα βατό. Η θέα των γειτονικών ορεινών όγκων πανέμορφη!!!

Οι πιο τολμηροί και έμπειροι αναβάτες συνέχισαν την πορεία τους για την κορυφή, η οποία βρίσκεται σε ύψος 2150μ. και από την οποία είναι ευδιάκριτα πολλά γειτονικά βουνά. Την παράσταση κλέβει το πανόραμα των Τζουμέρκων, η κορυφή «Xατζή» πάνω από την Μεσοχώρα που βρίσκεται νοτιότερα και ανατολικά και η κορυφή της Κακαρδίτσας που υψώνεται βορειότερα.

Μετά τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, η ομάδα ξανά έσμιξε στους πρόποδες της κορυφής και ξεκίνησε προσεκτικά την κατάβαση του βουνού γεμάτοι με πολλές όμορφες εικόνες και αναμνήσεις .

Για τον Ο.Π.Ο.Π, Φίλιππος Μάστορας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

opop (2)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…