Arxiki  copy

Το Σάββατο 28/05/2016, 9 μέλη του Ο.Π.Ο.Π. είχαν τη χαρά να βρεθούν στο Μέτσοβο, σε μια βουνοπλαγιά της Πίνδου στα 1100 μέτρα υψόμετρο. Το Μέτσοβο με τους 3500 περίπου κατοίκους του, με τους φημισμένους δεξιοτέχνες του ξύλου και της πέτρας, με τις γυναίκες και τα αξιοζήλευτης ομορφιάς υφαντά αλλά και με πολλές οικογένειές κτηνοτρόφων με παράδοση στα τυριά και στο κρασί.  Μέσα σε αυτούς κάποιοι άλλοι Μετσοβίτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για έναν αγώνα, που όλοι οι παραπάνω τον αγκαλιάζουν και γι’ αυτό έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Είναι η 4η χρονιά φέτος που ο Νίκος Καλοφύρης και η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Μετσόβου,  με την συνδρομή του Δήμου, διοργάνωσαν μια από τους πιο επιτυχημένες διοργανώσεις αγώνων βουνού (URSA TRAIL 2016  & Στα Χνάρια της Αρκούδας) της Ελλάδος, που συνήθως πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή κάθε Μαΐου.

Σε ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς, με πλούσια χρώματα, τοπικά αρώματα και γεύσεις, οι Μετσοβίτες καλωσορίζανε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου τους εκατοντάδες δρομείς που φτάσανε για την παραλαβή του racebag, που εκτός από το νούμερο και κάποια προϊόντα τροφοδοσίας περιείχε και μια τεχνική μπλούζα.

Το ραντεβού όλων των δρομέων δόθηκε στις 18:30 με τις επίσημες εκδηλώσεις στο οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ», που για δεύτερη συνεχή χρονιά υποστήριξε με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες. Μαζί με την τεχνική ενημέρωση των δύο αγώνων έγινε και παρουσίαση των αθλητών αλλά και των επίτιμων καλεσμένων του Νίκου Καλοφύρη, Jessed Hernandez (URSA TRAIL) αλλά και του Joan Vals (Στα Χνάρια της Αρκούδας). Γευτήκαμε διαφορά είδη ζυμαρικών, την φανταστική μαρακαρονόπιτα, τους παραδοσιακούς λουκουμάδες και όλα αυτά υπό τους ήχους της φοβερής μπάντας Outdoor Orchestra Productions. Ένα γεύμα που απέπνεε την ποιότητα τόσο του χώρου φιλοξενίας όσο και της ίδιας της διοργάνωσης. Ένα πάρτυ – δεξίωση που κάθε χρόνο βάζει πολύ ψηλά τον πήχη σε σχέση με τις άλλες εγχώριες διοργανώσεις αγώνων βουνού.

«Αν και ενήμερη για την διαδρομή και τις όποιες τεχνικές δυσκολίες της, το επόμενο πρωινό με βρήκε με αρκετό στρες λόγω του ότι ήταν ο πρώτος μου αγώνας βουνού 20km με 1050μ υψομετρικά. Το μόνο παρήγορο για μένα ήταν ο καλός καιρός, τα αστεία φίλων και το χαμόγελο του αδερφού μου Αλέξανδρου Παπαστεργίου, που υποστήριξε το εγχείρημά μου αυτό και στάθηκε δίπλα μου στην εκκίνηση. Υπήρξε από μόνος του ομάδα υποστήριξης για αρκετούς από εμάς του Ο.Π.Ο.Π.!!!»

Η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα URSA TRAIL δόθηκε στις 8:35 και 460 δρομείς ξεχύθηκαν στα καλντερίμια και στα χωμάτινα καθαρά και καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια του Μετσόβου. Μισή ώρα μετά δόθηκε και η εκκίνηση του μικρού αγώνα με 642 δρομείς.

«Τα μικροατυχήματα αρκετά αλλά τα επιφωνήματα των συνοδών των δρομέων αλλά και των κατοίκων του Μετσόβου με βοήθησαν να αποβάλλω το άγχος μου. Με το νου και την σκέψη μου σε δικά μου αγαπημένα πρόσωπα, ξεχύθηκα και εγώ στα γνώριμα προς εμένα καλντερίμια. Ήμουν αποφασισμένη να ζήσω το κάθε λεπτό του αγώνα και να χαράξω στο μυαλό μου όλες τις εικόνες. Έτσι κι έγινε. Θα πάρει πολύ καιρό, ίσως ποτέ, για να φύγουν από την μνήμη μου τα χρώματα και η θέα της φύσης, οι παιδικές φωνές και τα επιφωνήματα του απλού κόσμου, οι φωτογράφοι, το άκουσμα της μουσικής (παραδοσιακές νότες ή μοντέρνοι ήχοι), οι σταθμοί τροφοδοσίας με τους εθελοντές να πασχίζουν να σε εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό καλυτέρα. Τερματίσαμε!!!!!! Σε μια διοργάνωση που αρκετοί είπανε ότι τέσσερα χρόνια μετά τα πρώτα δειλά βήματα, άγγιξε το τέλειο. Με το χαμόγελο στα χείλη και ακόμη μια εμπειρία στην πλάτη μας, δώσαμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Μαΐο.

Προσωπικά, οφείλω ένα ευχαριστώ, στον φίλο Νίκο Σιδερίδη ο οποίος με τις χρήσιμες συμβουλές του με βοήθησε να αντεπεξέλθω άνετα σε αυτό το δύσκολο αγώνα χωρίς τραυματισμούς και άλλα προβλήματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος διακρίθηκαν :

URSA TRAIL:

1ος         Jessed Hernandez (Inov8 – Inverse) 03:51:49

2ος         Χάρη Καλαμπούκα (Odlo – La Sportiva) 04:07:38

3ος         Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas) 04:18:58

Συγχαρητήρια στον δικό μας Αχιλλέα Χριστάνα (Tecnica –Σ.Δ. Τρικάλων) για την 6η θέση με χρόνο 4:21:35

1η           Γλυκερία Τζιατζιά (Salomon Hellas) 04:23:13 και 8η γενικής

2η           Lora Rephenko (Odlo – La Sportiva) 05:23:12

3η           Σοφία Καλογήρου (FifthElement) 05:42:36

«Στα Χνάρια της Αρκούδας»:

1ος         Jancek Bokoc (Kasimis Training) 01:37:48

2ος         Δημήτρης Σελέτης (Kasimis Training – Inov8) 1.38.30

3ος         Κοσμάς Πλακετάς1.39.47

1η           Χριστίνα Μπογιατζή (Kasimis Training – Inov8) 02:08:06

2η           Δήμητρα Χαιροπούλου (ΣΔΥ Κοζάνης) 02:10:41

3η           Ιωάννα Μπαράτσα (Now Foods/Sports) 02:13:46

Για το ΟΠΟΠ:

UrsaTrail:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ KOΡΑΚΑΣ 05:48:15

ΔΗΜΗΤΡΗΣ TΣΙΟΝΑΡΑΣ 06:58:58

Στα Χνάρια της Αρκούδας :

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ 02:31:43

ΤΑΣΟΣ KAΡAΠAΣ 02:36:32

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ KOYΦΟΓΑΖΟΣ 02:41:08

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ  03:05:04

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 03:05:04

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ 03:26:18

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΡΙΑΝΑΤΑΦΥΛΛΟΥ  03:28:21

[huge_it_slider id=»16″]
Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Στα σύνορα με Τουρκία εστίες ευλογιάς αιγοπροβάτων, σε επιφυλακή η χώρα μας

Έχουμε επιβεβαίωση εστιών ευλογιάς προβάτων και αιγών στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα της χ…