OPOP (5)

Χθες, υποδεχτήκαμε τον τελευταίο μήνα του χρόνου,ανεβαίνοντας στην κορυφή της Καράβας με υψόμετρο 2.184 μέτρα.

Ξεκινήσαμε το πρωί από το δημαρχείο της Πύλης με κατεύθυνση το διάσελο του Αγίου Νικολάου στα 1560 μέτρα, απ’όπου και θα αρχίζαμε την πορεία μας.

Η πορεία άρχισε με όλες τις συνθήκες να είναι ιδανικές…Τέλειος καιρός με λιακάδα και με ένα καταγάλανο ουρανό. Διανύσαμε τα πρώτα 20 λεπτά μέσα σε δάσος οξιάς και στη συνέχεια βγαίνοντας στο αλπικό μέρος του βουνού, ξεπρόβαλε μπροστά μας ο όγκος της κορυφής.

Συνεχίσαμε την ανάβαση στο μονοπάτι που ανεβαίνει δίπλα απο την χαρακτηριστική ρεματιά μέχρι την βάση του κώνου της κορυφής. Σε αυτό το σημείο κάναμε μια στάση, δίπλα στην όμορφη λίμνη(Ξερόλουτσα), βγάζοντας τις απαραίτητες φωτογραφίες. Μερικές ανάσες και συνεχίζουμε για την κορυφή.

Έτσι,μετά από τρεις ώρες πορείας και χωρίς να το καταλάβουμε φτάσαμε στο πλάτωμα της κορυφής. Γράψαμε τα ονόματά μας στο βιβλίο επισκεπτών. Τα μάτια μας άγγιζαν τον Σμόλικα, το Αυγό, τα Τζουμέρκα, τον χιονισμένο Όλυμπο και όλο το σύμπλεγμα των Αγράφων.

Μετά την ανάκτηση των δυνάμεών μας με διάφορα σνακς & φυσικά τραβώντας τις απαραίτητες φωτογραφίες, ακολούθησε η επιστροφή. Στον δρόμο του γυρισμού γεμάτοι από εικόνες και όμορφες συζητήσεις, μας περίμενε μια έκπληξη…μια εικόνα όμορφη από ελεύθερα, άγρια άλογα.

Τυχεροί όσοι τα έχουν αντικρίσει από κοντά. Άλλη μια Κυριακή έφτασε στο τέλος της γεμίζοντάς μας με όμορφες εικόνες.

Για τον Ο.Π.Ο.Π. Τζίνα Ζιντζόβα

OPOP (2)

OPOP (1)

OPOP (3)

OPOP (4)

OPOP (6)

OPOP (7)

OPOP (8)

OPOP (9)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …