5cd9195d825e6335cc29b222

Ο Μπράιαν Μέι, κιθαρίστας των Queen είναι ένας ήρωας της μουσικής αλλά και ήρωας χιλιάδων σκαντζόχοιρων που απειλούνται με εξαφάνιση και ζουν σε Κέντρο Προστασίας που ίδρυσε στο κτήμα του στη Βρετανία.

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ «Save Hedgehogs της Βρετανίας» (Σώστε τους Σκαντζόχοιρους της Βρετανίας) σύμφωνα με τα περιοδικό People, ο 71χρονος μουσικός της ροκ μιλά για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο Διάσωσης και Προστασίας Amazing Grace, που βρίσκεται στο κτήμα του στο Surrey της Αγγλίας. Στο κέντρο φιλοξενούνται και φροντίζονται άρρωστοι ή τραυματισμένοι σκαντζόχοιροι και στη συνέχεια απελευθερώνονται στην άγρια φύση.

«Αισθάνομαι υπέροχα» είπε ο Μπράιαν Μέι. «Η ανταμοιβή είναι η μεγάλη ικανοποίηση όταν σώζεις ζώα. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, που δεν είχα ποτέ ονειρευτεί. Βλέπεις αυτά τα ζώα να έρχονται δηλητηριασμένα, αφυδατωμένα και τα φροντίζεις και στη συνέχεια τα αφήνεις για μια άλλη ευκαιρία στην άγρια φύση, για μένα είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές που είχα ποτέ στη ζωή μου» τόνισε ο κιθαρίστας των Queen.

Ο Μέι και ο συνιδρυτής του Amazing Grace ίδρυσαν το κέντρο πριν από τρία χρόνια και μέχρι τώρα χιλιάδες σκαντζόχοιροι έχουν επανενταχθεί με επιτυχία στην άγρια φύση.

Για τα ζώα που φιλοξενούνται στο κέντρο ένα αγαπημένο σημείο είναι ο «Παράδεισος των Σκαντζόχοιρων» ένας κήπος γεμάτο φυτά που προσελκύουν έντομα, στον οποίο μπορούν να σκαλίσουν το χώμα και να ανακαλύψουν ξανά τα φυσικά ένστικτά τους.

Πηγή: documentonews.gr από ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…