parapolitika

Δεν υπάρχουν «μυστικά» στη συμπεριφορά της Τουρκία τον τελευταίο καιρό. Ο Ερντογάν, με κινήσεις σπασμωδικές προσπαθεί να αποφύγει ένα ουσιαστικό «διάλογο» με την Αθήνα, για να μην εμπλακεί σε συζητήσεις στη βάση των κανόνων της διεθνούς έννομης τάξης.

Και γνωρίζει, ότι η Ελλάδα ζητήματα όπως ο αφοπλισμός των νησιών της στο Ανατολικό Αιγαίο δεν πρόκειται να κουβεντιάσει σε καμία περίπτωση. Με ευθείες προκλήσεις στο Αιγαίο, με ερευνητικά σκάφη επιχειρεί, λοιπόν, η Αγκυρα να οδηγήσει την Αθήνα σε ακύρωση της συνέχισης των «διερευνητικών».

Ο εκνευρισμός του Ερντογάν αυξάνει, καθώς η ελληνική πλευρά δεν «τσιμπάει». Η Αγκυρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση διαπιστώνοντας, ότι και οι Ευρωπαίοι και η Ουάσινγκτον δέχονται την ισχύ του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και έχουν αποδοκιμάσει τις επιθετικές πολιτικές της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο.

Ετσι, ο στριμωγμένος,Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί να εμφανιστεί «δυναμικός» στο εσωτερικό της χώρας του, που πολλαπλώς υποφέρει απ τον αυταρχισμό και από την οικονομική πολιτική του. Προκαλεί την Αθήνα και τη Λευκωσία, στήνει «καβγά» με την Ουάσινγκτον και υπόσχεται στους Κούρδους του ΡΚΚ ένα φρικτό θάνατο.

Αυτή τη στιγμή, η «ψυχραιμία» της Αθήνας στα ελληνοτουρκικά φαίνεται να αποδίδει. Περιμένουμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον, γιατί στο «παιχνίδι» αυτό θα κινηθούν σύντομα και άλλοι «παίκτες».

Πηγή:parapolitika.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…