Skrekas

Η πολιτική στήριξης των αγροτών και οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στην κρίση του κορωνοϊού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε αρχικά στην τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τον «Ιανό», τονίζοντας ότι γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας για να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι την Τετάρτη πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών ποσό ύψους 600 εκατ. ευρώ, που αποτελεί το 70% της βασικής ενίσχυσης. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε οικονομικά τους αγρότες όποτε χρειαστεί, σημείωσε ο Υφυπουργός.

Για την κρίση του κορωνοϊού, ο κ. Σκρέκας είπε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αρκετά και στη σωστή κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, ανέδειξε τη σημασία της ατομικής ευθύνης, λέγοντας ότι πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι ώστε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Φάμελλου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ο Υφυπουργός υπενθύμισε ότι από το ξέσπασμα της κρίσης έχει γίνει μια σπουδαία προσπάθεια από την Πολιτεία και τους ανθρώπους του συστήματος υγείας. με χιλιάδες προσλήψεις και μεγάλη αύξηση των κλινών ΜΕΘ.

«Δεν καταλαβαίνω την άγονη κριτική», η πραγματικότητα είναι διαφορετική απ’ αυτή που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Αναφερόμενος μάλιστα στα όσα υποστήριξε ο κ. Φάμελλος περί προετοιμασίας της προηγούμενης Κυβέρνησης για το θέμα της κλιματικής κρίσης, ο Τρικαλινός Υφυπουργός κάλεσε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει έστω και ένα έργο. Η αλήθεια είναι ότι επί 4,5 χρόνια δεν είχαν δημοπρατήσει ούτε ένα εγγειοβελτιωτικό έργο, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Από στις 8:00 η Σύσκεψη Φορέων και Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Η ανακοίνωση για την εργατική Πρωτομαγιά

Το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου  Τρικάλων καλεί σε ευρεία σύσκεψη των Σωματείων Ιδιωτικ…