nomarxia

Το 2021 ήρθε με ουσιαστική κίνηση αναβάθμισης του κέντρου των Τρικάλων από τον Δήμο Τρικκαίων. Το κτήριο που στέγασε τη Νομαρχία – και πλέον την ΠΕ Τρικάλων, – ιδιοκτησίας του Δήμου, αλλάζει. Με πρόταση που υπέβαλε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προωθείται η «Οριστική μελέτη αρχιτεκτονική και  στατική για το έργο με τίτλο: Επανάχρηση Δημοτικού κτηρίου  (πρώην νομαρχία)  Δ. Τρικκαίων».

Με προϋπολογισμό 634.238,64€ η πρόταση είναι το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση του κτίσματος που το 1972 πήρε τη θέση της παλιάς δημοτικής αγοράς, στην οποία είχαν μεταβληθεί τα «χασάπικα», που βρίσκονταν στην ίδια θέση από το 1890.
Ο

Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει να αξιοποιήσει το κτήριο, σε τρία επίπεδα:

Α. Ενσωματώνοντας – εκτός από τη νυν χρήση του – και άλλες δράσεις: πολιτιστικές, τουριστικές, εκπαιδευτικές.
Στόχος είναι να δημιουργηθούν χώροι πολλαπλών δραστηριοτήτων, ώστε η επαναλειτουργία του κτιρίου να εστιάζει και σε τομείς στης τουριστικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Β. Βελτιώνοντας τη στατικότητα και τη λειτουργικότητά του.
Η πρόταση περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για του κτήριο, αναφέροντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί το κτίσμα.

Γ. Αναβαθμίζοντας ενεργειακό το κτήριο.
Η σχεδόν 50χρονη ύπαρξή του συμβαδίζει με πολύ υψηλές ενεργειακές καταναλώσεις, όπως τονίζεται στην πρόταση και απαιτείται προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και των ανανεώσιμων τεχνολογιών

Με τους τρεις αυτούς τομείς παρεμβάσεων, ο Δήμος Τρικκαίων, όπως ήδη έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, στοχεύει «σε ένα κτήριο που αρμόζει στην πόλη και τις υπηρεσίες που φιλοξενεί». Υπενθυμίζεται ότι ταυτοχρόνως ο Δήμος Τρικκαίων αναπλάθει ολόκληρο το κέντρο, με
– τη λαϊκή αγορά
– τις δύο κεντρικές πλατείες
– τον Ληθαίο ποταμό
– το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου – ιστορικό εμπορικό κέντρο.

Παρεμβάσεις που, όπως τονίζει ο κ. Παπαστεργίου, «διαμορφώνουν μία τελείως νέα εικόνα για τα Τρίκαλα».

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…