photo-1

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει δέκα νέες καταγγελίες ανθρώπων που είχαν πέσει στα δίχτυα του 47χρονου ψευτογιατρού.

Εντύπωση προκαλούν τα πρώτα λόγια που είπε και η ψυχραιμία που επέδειξε ο 47χρονος ψευτογιατρός, όταν τον συνέλαβε στο σπίτι του η αστυνομία. Αύριο Δευτέρα αναμένεται να μεγαλώσει η λίστα των καταγγελιών εναντίον του υποτιθέμενου άλλοτε πιλότου και άλλοτε γιατρού, μετά και την δημοσίευση της φωτογραφίας και των στοιχείων του.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έλαβαν τηλεφωνήματα από την Αθήνα, τον Βόλο και άλλες περιοχές της επαρχίας, από ανθρώπους που αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 47χρονου εκείνον που τους έταζε πλήρη ίαση σε ασθένειες που οι γιατροί δεν έδιναν καμιά ελπίδα.

Με ειδικό ψυχολόγο οι καταθέσεις

Από τη Δευτέρα το πρωί οι άνθρωποι αυτοί θα αρχίσουν να περνούν το κατώφλι της ΓΑΔΑ για να καταθέσουν όλα όσα έζησαν στα χέρια του ψευτογιατρού. Σε διαμορφωμένο χώρο θα βρίσκεται και ειδικός ψυχολόγος ο οποίος θα στηρίζει τα θύματα κατά την διάρκεια των καταθέσεων.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν σχεδόν έναν χρόνο παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στη βίλα του στο Κορωπί. Όταν τους είδε, ψύχραιμος τους είπε: «ρε παιδιά για μια αντιποίηση κάνετε έτσι;»

Ο 47χρονος ήταν συνεργάσιμος και δεν αντιστάθηκε. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι αστυνομικοί είχαν αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο και τις δεκάδες απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο όπου και κρατείται, δεν έχει δεχθεί καμία επίσκεψη από συγγενικά του πρόσωπα. Έχει συναντήσει μόνο τον δικηγόρο του ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών απαντά: «εγώ δεν ξέρω τίποτα. Ό,τι θέλετε να μάθατε, μιλήστε με τον δικηγόρο μου».

Ένα κινητό για κάθε ιδιότητα

Άλλο τηλέφωνο χτυπούσε για τον γιατρό, άλλο για τον πιλότο, ένα τρίτο για τον ερευνητή στην Ελβετία. Και τα τρία νούμερα στα οποία απαντούσε ο 47χρονος ήταν δηλωμένα σε διαφορετικά ονόματα.

Άλλος αριθμός είχε δοθεί στο ιδιωτικό σχολείο των δυο παιδιών του και αυτός αντιστοιχούσε στο όνομα της πεθεράς του. Τη σύζυγό του, εκτός από γόνο εφοπλιστών, την είχε συστήσει και ως Ελληνοαμερικανίδα γιατρό.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον 47χρονο δυσκολεύτηκαν να «δέσουν» τις κατηγορίες εναντίον του, αφού ο ίδιος άλλαζε συνεχώς τις διαδρομές του.

Το σχέδιο των αρχών

Στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων του 47χρονου ψευτογιατρού ποντάρουν οι αρχές για να μπορέσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολυετούς δράσης του.

Η αστυνομία είναι σίγουρη, πώς μέρα με τη μέρα, και αφού δουν το πραγματικό του πρόσωπο, πολλά από τα θύματα του θα θελήσουν να καταθέσουν για το δράμα που  έζησαν, όπως η μητέρα της 14χρονης που έχασε τη ζωή της

«Μας ανέκοψε τις προσπάθειες που κάναμε ήδη να έρθουμε τότε σε επαφή με άλλους γιατρούς στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Υπήρχαν ακόμα περιθώρια ακόμα αντιμετώπισης. Είχε μια απίστευτη πειθώ, ένα ταλέντο στο να σε μαγνητίζει» θυμάται η μητέρα της 14χρονης.

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, που διέμενε σε πολυτελή έπαυλη,  είχε σκαρφιστεί κάθε λογής ιστορία και ειδικότητα, ήταν γιατρός, ειδικός τηλεπικοινωνιών μεσίτης ακινήτων,πιλότος
υψηλόβαθμο στέλεχος CIA.

«Ότι ήταν και πιλότος – εκπαιδευτής και ογκολόγος, ότι εκπαιδεύτηκε στο Χάρβαρντ και άλλα, άλλα πολλά είχε πει, του είχε πει πολλά» αναφέρει πατέρας θύματος.

Βαριά ασθενείς, μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους, περίμεναν καρτερικά για ώρες να τον δουν ακόμα και σε μοναστήρια. Είχαν την ελπίδα ότι η θεραπεία που χαρακτήριζε ως επαναστατική και τους πουλούσε με υψηλό τίμημα θα τους έσωζε.

Η πρώτη κομπίνα

Η πρώτη του μεγάλη κομπίνα καταγράφεται 15 χρόνια πριν. Κατηγορείται ότι κατάφερε να αποσπάσει 9,5 εκατ. Ευρώ, από επιχειρηματία προκειμένου να του πουλήσει προηγμένα τηλεπικοινωνιακά συστήματα. Λειτουργούσε όπως δήλωνε ως απεσταλμένος του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και φίλος της Κοντολίζα Ράις.

Αν και η υπεπολυτελής κατοικία του με τις πισίνες και τα γήπεδα τένις μαρτυρούν την οικονομική του κατάσταση , ο ίδιος  λίγα χρόνια πριν το 2016 παρουσιαζόταν ως παραγωγός βοτάνων που το εισόδημα του δεν ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ.

Αύριο αναμένεται να δοθούν από την αστυνομία στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 47χρονου.

Πηγή: tanea.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…