kipouriki-575x384

Ως άνθρωποι, έχουμε την τάση να βαριόμαστε όταν τρώμε διαρκώς τα ίδια φαγητά. Η διεύρυνση της γευστικής μας παλέτας μπορεί να είναι πραγματικά αναζωογονητική και όπως αποδεικνύεται, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τα φυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ρίχνετε κομματάκια μπέργκερ στο χώμα τους. Υπάρχουν όμως αποδεδειγμένα οφέλη στη χρήση καφέ για την ενυδάτωσή τους!

 Ο αραιωμένος καφές θεωρείται σπουδαίο λίπασμα για ορισμένα φυτά. Οι κόκκοι του καφέ παρέχουν στα φυτά το άζωτο που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους και την ενδυνάμωση του μίσχου τους. Μπορούν επίσης να αποκρούσουν τα παράσιτα όπως οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια και να προσελκύσουν γαιοσκώληκες, οι οποίοι βοηθούν μεταξύ άλλων το νερό να διεισδύσει βαθύτερα στο έδαφος.

Θυμηθείτε όμως ότι ο καφές κάνει μόνο σε ορισμένα φυτά καλό! Μερικά από αυτά είναι οι αζαλέες, οι βατομουριές, οι ορτανσίες και τα κρίνα, σύμφωνα με το GardeningKnowHow. Όπως αναφέρει το Bustle, το άζωτο μαζί με το μαγνήσιο και το κάλιο στον καφέ συμβάλλει επίσης στην εξόντωση των ενοχλητικών ζιζανίων και στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των φυτών.

Πηγή: olivemagazine.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…