Home Κόσμος Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο εκφράζει την ανησυχία του για την ασφάλεια σε πολλά κινεζικά εργαστήρια

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο εκφράζει την ανησυχία του για την ασφάλεια σε πολλά κινεζικά εργαστήρια

0
pom_252863_175311_type13262

Οι ΗΠΑ, που διερωτώνται εάν ο νέος κορονοϊός προήλθε από ερευνητικό ινστιτούτο της Ουχάν στην Κίνα, εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους σχετικά με την ασφάλεια πολλών άλλων κινεζικών εργαστηρίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ανάγκη διεξαγωγής διεθνών επιθεωρήσεων εκεί.

«Πρέπει να έχουμε στον νου ότι αυτά τα εργαστήρια παραμένουν ανοικτά στην Κίνα. Αυτά τα εργαστήρια, όπου βρίσκονται περίπλοκοι παθογόνοι παράγοντες, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας, δεν είναι μονάχα το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, πρόκειται για πολλά εργαστήρια εντός της Κίνας» είπε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

«Είναι σημαντικό τα υλικά αυτά να τα χειρίζονται με ασφαλή τρόπο, με κάθε ασφάλεια, για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διασποράς από ατύχημα» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση χειρίστηκε αυτά τα υλικά ορθώς, όχι μόνο στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, αλλά και παντού».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συνέκρινε την κατάσταση αυτή με εκείνη των πυρηνικών, όπου προβλέπεται ότι «ο κόσμος επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις ώστε να επιβεβαιώσει μια καλή διαχείριση».

«Είναι πάντα πιο απλό να γνωρίζουμε εάν αυτά τα εργαστήρια τηρούν τους κανονισμούς και διαχειρίζονται σωστά και με κάθε ασφάλεια αυτά τα υλικά, εάν ο κόσμος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές τις εγκαταστάσεις και εάν μοιράζονται τις πληροφορίες με τρόπο ανοικτό και διαφανή» επέμεινε ο Μάικ Πομπέο.

«Συνεχίζουμε να μην έχουμε ένα δείγμα του ιού και ο κόσμος συνεχίζει να μην έχει πρόσβαση σε αυτές τις εγκαταστάσεις ή σε άλλες περιοχές της Ουχάν όπου ο ιός ενδεχομένως προήλθε».

Πηγή: real.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε ΤΚ & περιοχές του Δ. Πύλης

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…

Olympos tsai

Gratsanis

ennodeia

Euroamax

Ververas

Pigi market