ÓõæÞôçóç êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ Åîùôåñéêþí "Êýñùóç ôïõ Ðñùôïêüëëïõ óôç ÓõíèÞêç ôïõ Âïñåßïõ Áôëáíôéêïý ãéá ôçí Ðñïó÷þñçóç ôçò Äçìïêñáôßáò ôçò Âüñåéáò Ìáêåäïíßáò", ôçí ÐáñáóêåõÞ 8 Öåâñïõáñßïõ 2019.
(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, λέγοντας ότι η οποιαδήποτε πολιτική ανάμιξη «είτε από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη δεν ωφελεί ούτε την διερεύνηση της υπόθεσης ούτε την απόδοση της δικαιοσύνης».

Κάλεσε την αντιπολίτευση «να αφήσει να διερευνηθεί η υπόθεση με νηφαλιότητα, έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία δεν νομίζω ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια και ούτε μπορεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια διότι (η υπόθεση) πέρασε από διάφορους βαθμούς έρευνας μέχρι να φθάσει στον φυσικό δικαστή».

Απευθυνόμενος και στην κυβέρνηση, είπε να μην εκμεταλλεύεται πολιτικάμια υπόθεση η οποία «θα μπορεί να γίνει πολιτικά εκμεταλλεύσιμη μετά την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης».

Διευκρίνισε ότι η σχέση του δεν έχει διαρραγεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά με τον αναπληρωτή υπουργό, Πάνο Ρήγα«που προσπαθεί να κατακτήσει την πολιτική ηγεσία».

Παράλληλα, καταλόγισε στον κ. Ρήγα προσπάθεια «υποσκέλισης» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη και προς επίρρωση της άποψής του επικαλέστηκε το γεγονός ότι στις χθεσινές δηλώσεις του απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, «εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αναπληρωτής υπουργός να απαντά εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, να υποκαθιστά, να καταργεί τον υπουργό» προσέθεσε.

Είπε ότι στις ευρωεκλογές, τις οποίες θεωρεί «πολύ σημαντικό σταθμό», οι ΑΝΕΛ θα κατέλθουν αυτόνομα και με κατεύθυνση ευρωσκεπτικιστική η οποία όμως «δεν θα ανατρέπει την Ευρώπη των εθνών-κρατών».

Εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, διότι «η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι θα αλλάξουν πολλά στη χώρα σε σχέση με γεωοπολιτικές αλλαγές, στις οποίες έχουν συμβάλει «κυρίως οι ΑΝΕΛ», δηλαδή, όπως εξήγησε, «στο να είναι η Ελλάδα ο κυριότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, στενή σύμμαχος του Ισραήλ και της Αιγύπτου, στην προσπάθεια δημιουργίας μιας Μεσογειακής Ένωσης και στον πρωταρχικό στόχο της ενεργειακής εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που θα βοηθήσουν να βγούμε από την μεγάλη οικονομική κρίση».

Πηγή:altsantiri.gr από (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…