Αρχική  copy

Sakis Του Σάκη Γιώτα.

Με απόλυτη πλειοψηφία τα 53 από τα 54 θέματα ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν χθες 30-5-2016 κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης.

«Κώλυμα», υπήρξε & πάλι με το θέμα της έγκρισης του Κανονισμού Καθαριότητας, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τον κ. Ν. Τόλια να διαφοροποιείται, όπως & την προηγούμενη φορά, ψηφίζοντας αυτή τη φορά «Παρών», ενώ ψηφίστηκε τώρα από τον  κ. Απ. Ζάχο. Να πούμε εδώ ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν «πέρασε» από την Περιφέρεια, αφού δεν συγκέντρωσε στο προηγούμενο Δημ. Συμβούλιο τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Το εν λόγω θέμα, καταψηφίστηκε για μια ακόμη φορά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, εμμένοντας στις αρχικές της θέσεις, δηλ.: Να υπάρξει μείωση κατά 30% στα πρόστιμα που επιβάλλει ο Δήμος, διαφωνώντας & με τους απαρτίζοντες την Επιτροπή επιβολής αυτών, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να συμμετέχει αιρετός, παρά μόνο υπάλληλοι του Δήμου, για την απρόσκοπτη & αδιάφθορη λειτουργία του θεσμού.

Ένα άλλο θέμα για το οποίο αξίζει να γίνει αναφορά, είναι αυτό του  Κοινωνικού Φαρμακείου, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα & νομότυπα τη δράση του, στο χώρο του Κέντρου Υγείας Πύλης. Η Εκτελεστική Επιτροπή αυτού θα είναι 5μελής & θα απαρτίζεται από τον εκάστοτε Αντ/ρχο Υγείας, από δύο Δημ. Συμβούλους, τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας  & την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. (Λεπτομέρειες επ΄αυτού σε άλλο άρθρο μας).

Σε θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, που έφερε ο κ. Γ. Παναγιώτου, σχετικά με την αυστηρή τήρηση του ωραρίου των δημ. υπαλλήλων, που θα πρέπει να διασφαλιστεί με κάρτα προσέλευσης – αποχώρησης, ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, συμφώνησε μαζί του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι κάτι δύσκολο. Γνωρίζετε το κατεστημένο στην Ελλάδα. Όντως έτσι έχει το θέμα. Παρ’ όλα αυτά, βρήκαμε τον τρόπο να υπογράφουν όλοι», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο… ποιος είναι αυτός ο τρόπος;

Όσον αφορά στην πρόσληψη 12 ατόμων δίμηνης απασχόλησης, για την κάλυψη εποχικών αναγκών του Δήμου, ο κ. Κ. Δούλαλας της Αξ/ής Αντιπολίτευσης, πρότεινε η επιλογή να γίνει από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, θεωρώντας την πρακτική αυτή σωστή & δίκαιη.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Συνεχίζουν το εκτιμητικό τους έργο τα μεικτά κλιμάκια των γεωπόνων, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν το εκτιμητικό τους έργο τα 32 μεικτά κλιμάκια που συγκροτήθηκα…