Ds (2)

Ομόφωνα πέρασαν τα δέκα εννέα, από τα είκοσι τέσσερα θέματα ημερήσιας διάταξης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Δ. Πύλης, με τον κ. Βύρων Κατσίβελο στο πρώτο κατά σειρά να δηλώνει «παρών», τέσσερα εξ αυτών κατά πλειοψηφία & ένα ανεβλήθη.

Κατά πλειοψηφία πέρασαν & τα δύο θέματα της Ειδικής συνεδρίασης που ακολούθησε της Τακτικής, με τον κ. Βύρων Κατσίβελο να δηλώνει στο πρώτο εξ αυτών «παρών».

***Αναλυτικά τα θέματα της Τακτικής & Ειδικής Συνεδρίασης …  ΕΔΩ!

Όσον αφορά στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα αυτά ήρθαν από τον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου η ερώτηση του οποίου αφορούσε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Τ.Κ. Στουρναραίικων, τον οποίο χαρακτήρισε «λιτό» για ένα ζωντανό χωριό του ορεινού όγκου του Δ. Πύλης, όπως είπε χαρακτηριστικά, για να απαντήσουν αρχικά ο Δήμαρχος λέγοντας πως η Αντιδημαρχία Πολιτισμού κινήθηκε αναλογικά για κάθε Τ.Κ. επί του συνολικού προϋπολογισμού για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Η άλλη ερώτηση ήρθε από τον κ. Κουτσονάσιο & αφορούσε το κυκλοφοριακό θέμα που δημιουργούν αγελάδες στο Περτούλι & τη Μεσοχώρα, για να απαντήσει ο Δήμαρχος λέγοντας ότι αυτό προσιδιάζει περισσότερο σε προσωπικές τοπικές κόντρες, όσον αφορά στο Περτούλι, παρά σε θέμα που μπορεί να επιλύσει η δημ. Αρχή, ενώ την περίπτωση της Μεσοχώρας για το ίδιο θέμα, το χαρακτήρισε ως «Ειδική» περίπτωση.

Ο κ. Γ. Παλλαντζάς έθεσε το θέμα της παράνομης κοπής δέντρων στο γήπεδο του Παλαιομοναστήρου & συγκεκριμένα ακακιών, με τον Δήμαρχο να το χαρακτηρίζει «σοβαρό», για το οποίο έχει ενημερωθεί η δημ. Αρχή & έχει επιληφθεί του θέματος το Δασαρχείο, μετά & την σχετική καταγγελία.

Η τελευταία ερώτηση του κ. Παλλαντζά αφορούσε στην «παράξενη» παρουσία φορτωτή στην κοίτη του Πορταϊκού στο σημείο της παλαιάς γέφυρας προς Αγ. Βησσαρίωνα, για να απαντήσει ο αρμόδιος Αντ/ρχος Τεχνικών Έργων κ. Χατζής. λέγοντας ότι έχει επιληφθεί του θέματος & θα ενεργήσει άμεσα.

Ο κ. Βύρων Κατσίβελος έθεσε την ερώτηση…»Εάν προτίθεται η δημ. Αρχή στην σύγκλιση Ειδικής Συνεδρίασης, με θέμα την πλήρη & αναλυτική ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την πορεία του Υδρ/κού στη Μεσοχώρα & το Φράγμα της Πύλης». Απάντηση στην ερώτηση του κ. Κατσίβελου έδωσε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας ο οποίος θεώρησε πολύ λογική την ερώτησή του, λέγοντας πως κάτι τέτοιο το θεωρεί & ο ίδιος επιβεβλημένο.

Επειδή όμως & τα δύο θέματα είναι εν εξελίξει, όσον αφορά κινήσεις που έλαβαν χώρα από την τελευταία επίσκεψη «Φάμελου» στην Πύλη, με επισκέψεις του ιδίου στην Αθήνα & κάποιες άλλες που θα ακολουθήσουν, ζήτησε αυτή να γίνει εν ευθέτω χρόνω & κάπου στο Γενάρη ή Φλεβάρη.

Η τελευταία ερώτηση ήρθε από τον κ. Ζάχο, που αφορούσε στο ένα επιπλέον δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για Νεραϊδοχώρι & την έλλειψη αγροτικού ιατρού. Σχετικά με το πρώτο σκέλος της ερώτησης του κυρίου Ζάχου ο Δήμαρχος είπε πως ο ίδιος συζήτησε το θέμα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, ο οποίος του απάντησε αρνητικά, διότι κάτι τέτοιο είναι οικονομικά ασύμφορο για την επιχείρηση, ενώ για το δεύτερο, αυτό του αγροτικού ιατρού, είπε πως σύντομα θα επιλυθεί, κάτι για το οποίο συμφώνησε & ο κ. Κουτσονάσιος μιας & «νέα» γιατρός, βάσει προγράμματος ανέλαβε ήδη καθήκοντα.

 

Ds (1)

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…