Arxiki

Με ομόφωνη απόφαση πέρασαν τα περισσότερα εκ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης(27), ένα κατά πλειοψηφία(το 13) & τέσσερα εξ αυτών αναβλήθηκαν(1, 2, 10 & 23). Δείτε όλα τα θέματα εδώ.

Εκτός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, από πλευράς Προεδρείου ήρθαν άλλα δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, με το πρώτο να αφορά στην αποδοχή του ποσού των 800.000€(βλ. σχετικό άρθρο εδώ)  από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, για την κάλυψη των δαπανών αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών από τις πρόσφατες θεομηνίες στις συγκοινωνιακές υποδομές & το δεύτερο την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΟΚΠΑΔ.

Θέματα τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα…

Εκτός του Προεδρείου θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης ήρθαν προς συζήτηση & από πλευράς συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γιάννης Κουτσονάσιος, έθεσε το ερώτημα με το πού βρίσκεται το θέμα σχετικά με τις αξιώσεις της Ι. Μονής Δουσίκου για δημοτικές & δημόσιες δασικές εκτάσεις. Ερώτημα στο οποίο απάντησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρ. Νάκος, λέγοντας πως για το συγκεκριμένο ζήτημα οποιαδήποτε διαδικασία διεκδικήσεων & ενστάσεων έχει παγώσει ύστερα & από την έκδοση σχετικής απόφασης του αρμόδιου Υπουργείου, που αναφέρει πως επανεκκίνηση των διαδικασιών  θα υπάρξει εφόσον αναρτηθεί το κτηματολόγιο με τους σχετικούς χάρτες.

Ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, έθεσε τρία ερωτήματα με το πρώτο να αφορά στο εάν η Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» καλύπτει τις ανάγκες της με γραφική ύλη & υλικοτεχνική υποδομή που είναι απαραίτητη για την λειτουργία της. Το δεύτερο & σε συνάρτηση με το πρώτο, εάν οι αρμοδιότητες στην παραπάνω Υπηρεσία μεταξύ των υπαλλήλων που την απαρτίζουν, μοιράζονται ισότιμα & το τρίτο σχετικά με τις πληρωμές των δημ. συμβούλων, εάν υπάρχει οικονομικό θέμα ή κάποιο άλλο κόλλημα.

Στα δύο πρώτα ερωτήματα του κου Παπακωνσταντίνου η απάντηση ήρθε από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας κα Φ. Μαρκαντά η οποία απάντησε λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν τις έγινε γνωστό & πως ό,τι ζητήθηκε από πλευράς των εμπλεκόμενων στο πρόγραμμα, αυτό τους παραχωρήθηκε, καθώς & πως κάτι τέτοιο δεν ήρθε προς γνώσιν της. Σχετικά τώρα, με τις κλήσεις που δέχεται η Υπηρεσία από πολίτες για βοήθεια, η Υπηρεσία δεν θεωρεί δεσμευτικό το οικονομικό κριτήριο των 9.500€, αλλά κυρίαρχο ρόλο παίζει ο παράγοντας «άνθρωπος» & το κατά πόσο κάποιος συνάνθρωπός μας χρήζει χείρα βοηθείας, κάτι το οποίο κάθε φορά & εξετάζεται.

Στο τρίτο θέμα απάντησε ο Δήμαρχος ο οποίος είπε πως επρόκειτο απλά για ένα διαδικαστικό θέμα γραφειοκρατείας, που είχε να κάνει με τις χιλιομετρικές αποστάσεις του τόπου διαμονής των συμβούλων, κάτι το οποίο διευθετήθηκε πλήρως.

Ο κ. Ηλίας Λαμπρογεώργος, αναφέρθηκε στο θέμα χρήσης βοσκοτόπων από μη δημότες κτηνοτρόφους & ποιες ενέργειες έγιναν από πλευράς Δήμου…

Απαντώντας ο Δήμαρχος ανέφερε πως ήδη το ζήτημα έγινε γνωστό στην δημ. Αρχή & από πλευράς προέδρου Νεραϊδοχωρίου κατατέθηκε η σχετική μήνυση, ωστόσο όμως λόγω του καθεστώτος διαχείρισης των δημόσιων δασών, που από πέρσι έχει περάσει στις Περιφέρειες της χώρας & στις κατά τόπους αυτών Αντιπεριφέρειες, αν & έχουν συσταθεί αρμόδιες επιτροπές, αυτές δεν έχουν καθορίσει ακόμη τα σημεία βόσκησης για τον κάθε κτηνοτρόφο, με αποτέλεσμα να προκύπτουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Επίσης ένα άλλο σημαντικό που προέκυψε κατά την χθεσινή συνεδρίαση ήταν, μετά από ομόφωνη απόφαση, η πρόσληψη έξι (6) ατόμων δίμηνης απασχόλησης για την κάλυψη εποχικών αναγκών & αφορούν στις ειδικότητες, η μία εξ αυτών στη θέση Οδηγού & οι υπόλοιπες πέντε σε θέσεις υπαλλήλων γενικών καθηκόντων.

DSC01920

DSC01921

DSC01922

DSC01923

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…