Arxiki

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, εγκρίθηκε η μεταφορά του αμαξοστασίου Πύλης στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Γόμφων, ενώ στη θέση του θα κατασκευαστεί η πολυσυζητημένη «σκεπαστή» αγορά Πύλης.

-Ο χώρος πίσω από το πρώην Δημαρχείο των Γόμφων, ύστερα & από ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Λυγαριάς, επιλέχθηκε μεταξύ τεσσάρων άλλων(Αγ. Βησσαρίωνα, σκουπιδότοπο της ΠΑΔΥΘ, Σφαγεία) ως ο καταλληλότερος, μιας & εκεί υπάρχει «άπλα» χώρου, αλλά το σημαντικότερο το καθεαυτό κτίριο του Δημαρχείου, όπου υπάρχει η σχετική υποδομή, όπως γραφεία, ρεύμα & γραφειακή μηχανοργάνωση, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η λειτουργία του αμαξοστασίου θα ξεκινήσει με το λιγότερο δυνατόν κόστος, για την μετεγκατάστασή του.

Η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου θα ολοκληρωθεί μέχρι τις Αρχές Φθινοπώρου, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η μελέτη χωροθέτησης, η οποία θα προβλέπει επακριβώς που θα κατασκευαστεί το κάθε κομμάτι του, όπως το υπόστεγο, οι αντλίες καυσίμων, οι ράμπες κλπ, ώστε & ο χώρος να είναι πρακτικός, αλλά & να εξυπηρετείται η ΜΗ όχληση των κατοίκων από την είσοδο – έξοδο των μηχανημάτων σε αυτό.

-Ομόφωνη επίσης ήταν & η απόφαση αποδοχής του ποσού των 180.000€ για το Ροπωτό, που αφορά σε πρώτη φάση την απομάκρυνση των μπαζών & τον καθαρισμό γενικά του χώρου της καταστροφής, ενώ σε δεύτερη φάση θα ετοιμαστεί η γεωλογική μελέτη για την μετεγκατάσταση του οικισμού. Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Ροπωτού, πλέον δρομολογείται & σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.

-Στο εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα, που αφορούσε στην αίτηση του δασικού συνεταιρισμού Βροντερού για παραχώρηση λήμματος ξυλείας από την συστάδα 10Α του δημοτικού δάσους Βροντερού, ομόφωνη ήταν & εδώ η απόφαση, καθώς τα καυσόξυλα που θα προκύψουν,  θα καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων του οικισμού, έναντι του μισθώματος των 27€ ανά m3 ελάτης.

Τέλος να πούμε πως από τα 45 θέματα ημερησίας διατάξεως, ομόφωνα ψηφίστηκαν τα 43 εξ αυτών, ενώ το «9» & ’33», κατά την σειρά προτεραιότητας, κατά πλειοψηφία.

IMG_0133 IMG_0138

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…