Mouzaki (1)

Ομόφωνα έγινε δεκτή  από το Δημοτικό Συμβούλιο  Μουζακίου στη συνεδρίασή του στις 30 Οκτωβρίου η πρότασή μας για το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Μουζακίου.

Στην εισήγησή  της η  επικεφαλής του συνδυασμού τόνισε τα εξής: «Η ασφάλεια στις μετακινήσεις   των δημοτών  ,αλλά και των επισκεπτών  στο οδικό δίκτυο εντός της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου μας είναι υψίστης προτεραιότητας .Τα δεκάδες θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και άλλα τόσα με σωματικές βλάβες και υλικές  ζημιές αποτελούν την πλήρη απόδειξη του ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ.Μεγάλο τμήμα του οδικού μας δικτύου αποτελούν οι επαρχιακές οδοί Καρδίτσας-Μουζακίου , Μουζακίου -Τρικάλων (μέσω Λαζαρίνας)  και Καρδίτσας-Τρικάλων (μέσω Αγναντερού) .

Οι κεντρικοί επαρχιακοί οδικοί άξονες ανήκουν όσων αφορά την επίβλεψη, συντήρηση και κατασκευή στην  περιφέρειας Θεσσαλίας. Ωστόσο  αφορούν και το Δήμο μας  αφού βρίσκονται εντός της διοικητικής περιφέρειάς μας .

Κρίνουμε επείγον και απαραίτητο να λάβουμε απόφαση σήμερα και  να ζητήσουμε από τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας , να προβούν στις κάτωθι κατασκευαστικές ενέργειες για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία.

Στην Επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Μουζακίου

Απαιτούνται ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ α)στιςεξόδους προς το Φανάρι στην αερογέρφυρακαι στον Κόμπελοβ)Στις τρεις εξόδους προς Μαυρομμάτι και γ) στον οικισμό Γεωργίου Καραϊσκάκη  πριν τη γέφυρα του Παμίσου και όπου αλλού κρίνεται σκόπιμο.Στο τμήμα που διασχίζει τον οικισμό Γεωργίου Καραϊσκάκη χρειάζεται επαρκής φωτισμός .Να τοποθετηθούν προστατευτικά στηθαία στις στροφές και στα σημεία κινδύνου, που  θα  αποτρέπουν την διέλευση ζώων. Για την ήπια κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων κ.α. να κατασκευαστεί  παράλληλος αγροτικό δρόμο από Μαυρομμάτι έως τη γέφυρα .

Στην Επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Τρικάλων Απαιτούνται ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ  α) στην  έξοδο προς Παλαιοχώρι-Τζάμπο , β) Στην έξοδο προς Αγνατερό (Πασχάλη) και στην έξοδο προς Αγναντερό (Μαλιώρα)  και όπου αλλού κρίνεται σκόπιμο.

Στην Επαρχιακή οδό Μουζακίου- Τρικάλων μέσω Λαζαρίνας απαιτείται νέα χάραξη  περιφερειακά του χωριού .Η επέκταση του δρόμου μέσω των κτηματικών περιοχών σε χαραγμένους δρόμους αναδασμού Μαγούλας-Παλαιοχωρίου- Αγναντερού έως τον  κόμβο με το Προάστιο  αποτελεί μια  κεντρική οδική αρτηρία που θα ενώνει τρεις Δήμους το Μουζάκι , την Πύλη και την Αργιθέα με  την  Εθνική οδό  Ε65 .

Επίσης όλοι οι δρόμοι χρειάζονται διαγράμμιση , καθαρισμό -αποκλαδώσεις – δημιουργία ερεισμάτων  εκατέρωθεν του οδοστρώματος.-

Πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο μας είναι η ολοκλήρωση του δρόμου ΜΟΥΖΑΚΙ -ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ .

Με την προηγούμενη κυβέρνηση και τις ενέργειες τοπικών βουλευτών χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο και εκτελείται από την Περιφέρεια  η Α΄ Φάση του έργου. Η Β΄φάση  προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχει μέχρι σήμερα δρομολογηθεί.

Ζητούμε από την κρατική διοίκηση  την χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης και καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού και ιδιαίτερα τον  Καρδιτσιώτη Υπουργό Δικαιοσύνης  Κώστα Τσιάρα και τον πρώην Δήμαρχο Μουζακίου Βουλευτή  Καρδίτσας Γιώργο Κωτσό να βοηθήσουν  προς  αυτή την κατεύθυνση.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΤΟΥΡΒΑ -ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΓΚΑΣ -ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΚΑΓΚΑΣ

-ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ-ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΌΜΟΥ -ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

Mouzaki (2)

Mouzaki (3)

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Γυναίκα αφαίρεσε ποσό 11.050 €, με την μέθοδο «εμπλοκής σε τροχαίο»

Συνελήφθη γυναίκα στο Βόλο για περίπτωση απάτης σε βάρος άνδρα, με το πρόσχημα πρόκλησης τ…