Arxiki

Ομόφωνα πέρασαν τα περισσότερα από τα θέματα που τέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης(βλ. σχετικά εδώ), εκ των οποίων 33 ομόφωνα, τέσσερα κατά πλειοψηφία & συγκεκριμένα τα υπ’ αριθμ. 6, 28, 29, & 36, ενώ το 4ο θέμα απεσύρθη & το 18ο πήρε αναβολή, καθώς στην διάθεση του Δ.Σ.  για το συγκεκριμένο, δεν υπήρχαν ακόμη τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την εταιρεία «Κόκκινος ΑΤΕΕ», η οποία αιτούντο & το θέμα.

Στα εκτός ημερησίας θέματα, αυτά τέθηκαν από τους δημ. συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Κουτσονάσιο, Γιάννη Παπακωνσταντίνου & Θαν. Μπόμπορα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσονάσιος & απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, ρώτησε για το θέμα των ΑΤΜ της Πειραιώς στην Πύλη, πότε αυτά θα τεθούν σε λειτουργία & εάν στους πληγέντες κατοίκους της Πιαλείας εδόθη το οικονομικό βοήθημα των 1.000€ από τον Δήμο.

Στο συγκεκριμένο ερώτημα απάντησε ο Δήμαρχος λέγοντας πως έχουν προκριθεί τέσσερις ενδεδειγμένες τοποθεσίες με επικρατέστερες τις δύο & οσονούπω αυτά θα τοποθετηθούν από την Τράπεζα & όσον αφορά στο βοήθημα των πληγέντων της Πιαλείας, το σχετικό ποσό πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους ήδη από τις 19 του Μάρτη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του έθεσε το ερώτημα, γιατί δεν εφαρμόζονται οι κείμενες, από το νόμο διατάξεις, σχετικά με τις απουσίες των δημ. συμβούλων στις συνεδριάσεις του Σώματος, καθώς & για την πληρωμή ποσού σε καύσιμα για την λειτουργία χορτοκοπτικών μηχανημάτων την περίοδο από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο.

Σχετικά με το πρώτο θέμα, απάντηση αρχικά ήρθε από τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θαν. Γιαννοτάκη ο οποίος απαντώντας είπε πως ο ίδιος κατά την θητεία του δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα από σεβασμό σε κάποιους συναδέλφους του για την πολύχρονη πορεία τους στην Τ.Α., ενώ ο Δήμαρχος θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι κάπως ακραίο, πάραυτα όμως ο πρόεδρος μπορεί να κάνει το καθήκον του εφαρμόζοντας το νόμο.

Απαντώντας ο κ. Νάκος στην ίδια ερώτηση είπε πως ήδη έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους τακτικά απουσιάζοντες, υπενθυμίζοντάς τους τις υποχρεώσεις τους & στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση, σχετικό έγγραφο-καταγγελία θα αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το ποσό στα καύσιμα, απάντηση ήρθε από την αρμόδια Αντ/ρχο κα Οικονόμου η οποία είπε πως το συγκεκριμένο ποσό δεν αφορά μόνο καύσιμα για τα χορτοκοπτικά, που ούτως ή άλλως είχαν «γράψει» στο αναφερόμενο διάστημα αρκετές εργατοώρες (κοπή χόρτων για το Παν/νιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου), αλλά αφορά & σε άλλα μηχανήματα της Υπηρεσίας που λειτουργούν με βενζίνη.

Παρ’όλα αυτά όμως ο κ. Νάκος δεσμεύτηκε στον έλεγχο των τιμολογίων από πλευράς Οικονομικής Επιτροπής & θα δοθούν επακριβείς απαντήσεις κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Θαν. Μπόμπορας από την πλευρά του έθεσε το ερώτημα αν υπήρξε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα μπορούσε να υδροδοτηθεί η Τ.Κ. Φήκης με πλεόνασμα νερού από την Πιαλεία & αυτό δεν κατέστη δυνατό. Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε πως ποτέ ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν υπήρξε για να αξιοποιηθεί καταλλήλως από την Δημ. Αρχή, με τον κ. Χρ. Μπακάλη να συμπληρώνει πως επρόκειτο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, για σκέψεις & αν υπάρξει κάποιο σχετικό πρόγραμμα, τότε θα συνταχθεί η ανάλογη μελέτη & το έργο θα προχωρήσει.

Ο Δήμαρχος κ. Μαράβας αναφέρθηκε & στην εισροή στα ταμεία του Δήμου ποσού 304.800€ από το Υπ. Εσωτερικών, που δίνεται στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης νησιωτικών & ορεινών Δήμων.

Γενικά για τα οικονομικά του Δήμου, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αυτά είναι σε καλή κατάσταση, κάτι το οποίο οφείλεται & στην καλή διαχείριση, ενώ για το παραγόμενο έργο από πλευράς δημ. Αρχής, είπε πως δεν υπήρξαν καλές στιγμές μιας & μια σειρά συγκυριών έως τώρα, όπως τα πλημμυρικά & κατολισθητικά φαινόμενα δεν άφησαν & πολλά περιθώρια παραγωγής έργου, που θα ήθελε & είχε στο πρόγραμμά της να εφαρμόσει η δημ. Αρχή.

Η φετινή χρονιά όμως θα είναι μια από τις πλέον παραγωγικές για τον Δήμο Πύλης, καθώς μια σειρά από δημοπρατήσεις έργων ξεκινάει άμεσα στο επόμενο διάστημα, με ποσό που αρχικά θα αγγίξει το 1.800.000€ & ως τον Αύγουστο θα έχουν δημοπρατηθεί έργα της τάξεως των 2.500.000€ περίπου.

Σχετικά τώρα με την απόσυρση του 4ου θέματος ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην παράταση συμβάσεων απασχόλησης προσωπικού ΙΔΟΧ στον τομέα της Καθαριότητας, αυτό έγινε για τον λόγο ότι η εγκύκλιος την οποία έλαβε υπόψιν της το το Προεδρείο & μετέφερε στο Σώμα, το οποίο & γνωμοδότησε θετικά σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, αυτή δεν αφορούσε τους ΟΤΑ, αλλά φορείς που εποπτεύονται από Υπουργεία & πλέον είναι θέμα της Κυβέρνησης, που αναμένεται να γνωμοδοτήσει έως στις 31 του τρέχοντος μηνός.

Στην περίπτωση που υπάρξει θετική γνωμοδότηση, τότε το Δ.Σ. του Δήμου θα επανέλθει με έκτακτη συνεδρίασή του, ώστε με την σειρά του να γνωμοδοτήσει θετικά στην παράταση των συμβάσεων απασχόλησης των εννέα εργαζομένων στο Δήμο.

Πάντως σε κάθε περίπτωση για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, που τους οφείλεται άδεια την οποία δεν έκαναν χρήση, μπορούν να ζητήσουν από τον Δήμο τα δεδουλευμένα τους, που θα τους αποδοθούν με καθορισμένο χρηματικό ποσό.

 

DSC00144

DSC00145

DSC00146

DSC00148

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…