Δημαρχείο Arxiki

Ομόφωνα «πέρασαν»  τα περισσότερα θέματα κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πύλης χθες Τετάρτη 16-3-2016.

Sakis Του Σάκη Γιώτα.

(Στο τέλος του άρθρου, video από το Δ.Σ.)

Όπως αναμενόταν τα θέματα που απασχόλησαν και εξετάσθηκαν ενδελεχώς από Δ.Σ., ήταν το θέμα της εκμίσθωσης του κοινοτικού καταστήματος Μυροφύλλου για χρήση καφενείου & το δεύτερο ο «Ο κανονισμός καθαριότητας» με τον «κανονισμό προστίμων» που εμπεριέχεται σ’ αυτόν.

Όσον αφορά στην «Εκμίσθωση του κοινοτικού καταστήματος» Μυροφύλλου, η θέση του Δημάρχου ήταν ξεκάθαρη,  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είναι απαράδεκτο ένα κοινοτικό κατάστημα να ενοικιάζεται για καφενείο, αφήνοντας ουσιαστικά την τοπική Αρχή «άστεγη». Μετά την ανάγνωση του κειμένου – εισήγηση, σχετικά με το θέμα, από τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Γιαννοτάκη, το λόγο πήρε από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης κος Γ. Παναγιώτου, ο οποίος διέκρινε αιχμές κατά της προηγούμενης δημ. Αρχής & είπε χαρακτηριστικά: «Λέτε ότι εξυπηρετήσαμε ιδιοτελή συμφέροντα. Ποιοι τα λένε; κατονομάστε τους. Και εσείς ως αντιπολίτευση τότε, ψηφίσατε να εκμισθωθεί (το κοινοτικό  κατάστημα), αφού ανακατασκευασθεί. Αν ψηφίσετε το εν λόγω κείμενο, θα υποβάλω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση».  Με τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης συντάχθηκε & κ. Απ. Ζάχος.

Στη δευτερολογία ο Δήμαρχος κ. Μαράβας, υπεραμύνθηκε των θέσεών του λέγοντας: «Προσεγγίζουμε διαφορετικά το θέμα & δεν ψηφίσαμε ως αντιπολίτευση  την εκμίσθωση, αλλά  την ανακαίνιση του κτιρίου».

Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Βύρων Κατσίβελος & απευθυνόμενος στη μείζονα αντιπολίτευση είπε: «Δεν εκπλήσσομαι  από τη στάση σας. Η λαϊκή συνέλευση που έλαβε χώρα στο Μυρόφυλλο, δεν ψήφισε την εκμίσθωση. Αγνοήσατε πρόεδρο, Τοπικό Συμβούλιο  & κατοίκους».

Κι ενώ οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν, ο αντιδήμαρχος κος Τόλιας επενέβη κατευναστικά λέγοντας πως: «Εκφράσεις που μπορεί να προσβάλλουν όλους, πρέπει να απαλειφθούν. Δεν παίζουμε με τις λέξεις. Θέμα ψηφοφορίας δεν υπάρχει. Το θέμα να κλείσει εδώ».

Όσον αφορά στο δεύτερο καυτό θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ., σχετικά με τον «Κανονισμό Καθαριότητας» & τα πρόστιμα που εμπεριέχονται σ’ αυτόν, ο κος Τόλιας εξέφρασε τη δυσφορία του, όσο το θέμα διαρκούσε χωρίς ουσιαστικά να διαφαίνεται λύση, & είπε χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη (χρονικά) έκταση που παίρνει το θέμα, οφείλεται στο γεγονός, ότι κανείς δεν ασχολήθηκε αρκετά με τη μελέτη του κανονισμού».

Ο κ. Παναγιώτου για τον «Κανονισμό καθαριότητας» & τα πρόστιμα, τόνισε: «Ο συγκεκριμένος κανονισμός, καλώς ή κακώς, ευνοεί μια σχέση διαπλοκής, ή μια σχέση συναλλαγής, ανάμεσα στον «παραβάτη» & στον αρμόδιο κάθε φορά αντιδήμαρχο ή προϊστάμενο της Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας στους οποίους οι «παραβάτες» θα πρέπει να απευθύνονται σύμφωνα με τον κανονισμό».

Στο τέλος τρεις ήταν οι προτάσεις σχετικά με τα πρόστιμα στον κανονισμό καθαριότητας.

Η πρώτη, του κ. Ν. Τόλια που πρότεινε μείωση αυτών κατά 30% από την υφιστάμενη κλίμακα, που κυμαίνονται από 100- 1.000€. Μάλιστα ο κ. Τόλιας υποστήριξε αυτή του την πρόταση λέγοντας, ότι η επιβολή τους θα πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά & όχι ως εισπρακτική πρακτική.

Η δεύτερη της μείζονος αντιπολίτευσης που πρότεινε κι αυτή μείωση κατά 30% της υφιστάμενης κλίμακας, αλλά τα θέματα που θα προκύπτουν θα εξετάζονται  από ειδική επιτροπή των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου & όχι από αιρετούς. και με αυτή τη θέση συμφώνησε & ο κ. Απ. Ζάχος.

Και ηΤρίτη η οποία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία & προτάθηκε από το κυβερνών σχήμα, πρότεινε την «παραμονή» των προστίμων ως έχει.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Α’ τάξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων στον Βόλο

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Α’ τάξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων στον Βόλο: Την Πέμπτη 18 /4/…