omadika-pura-kata-kamenou

(φωτό:EUROKINISSI)

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του κυβερνητικού τους εταίρου – «Καρφιά» κι από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Κορυφώνεται η επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύουν μύδρους εναντίον του με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

Με τον Νίκο Φίλη στην εμποσθοφυλακή και τον πρωθυπουργό να πετάει κι αυτός τα… «καρφιά» του, πληθαίνουν οι ενδείξεις πως η συμβίωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση έχει αρχίσει να γίνεται αφόρητη.

Ο τέως υπουργός Παιδείας τον χαρακτήρισε «καρικατούρα του Σαλβίνι», ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχθηκε πως η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αποτελεί μια… τραυματική εμπειρία!

 Φίλης: Θα απογοητευτεί ο Καμμένος

«Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Και συνέχισε: «Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας και να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

Επιπλέον χαρακτήρισε στοιχείο απολιτικοποίησης το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Άμυνας. Για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε ότι ορθώς έγινε αλλά «σήμερα εξαντλεί την δυναμική της αυτή η συνεργασία».

«Καρφί» Τσίπρα: «Καλό είναι να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε»

Νωρίτερα, μήνυμα στον Πάνο Καμμένο έστειλε κι ο πρωθυπουργός:

«Καλό είναι, όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο, να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε, όχι όταν δεν πρέπει», είπε ο Πρωθυπουργός, μια σαφής αιχμή για τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στα Σκόπια αλλά και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας πως «αν οι γείτονες μας την απορρίψουν πρέπει να γνωρίζουν και θα το πω με ειλικρίνεια δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς ή αμυντικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει». «Aν δεν αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία, θέλω να είμαι σαφής, η Ελλάδα δε πρόκειται να το επιτρέψει.  Δεν πρόκειται να δεχτεί την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή σε άλλο διεθνή οργανισμό, ή σε οποιοδήποτε σχήμα αμυντικής συνεργασίας με  συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«H Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια έχει μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική. Που έχει αναβαθμίσει το ρόλο της στη περιοχή, μαζί με τη Κύπρο, ως ευρωπαϊκό πυλώνα ειρήνης σταθερότητας και ασφάλειας. Όχι ως προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης».

Παπαδόπουλος: Ο Καμμένος άδειασε χοντροκομμένα τον Τσίπρα

Αλλά κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2019. «Δεν μπορούμε με την πολιτική των ΑΝΕΛ και μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο», είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. «Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χριστοδουλοπούλου: Τραυματική η εμπειρία με τους ΑΝΕΛ

Αιχμηρή και για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ αλλά και για το χειρισμό μελλοντικών συμμαχιών εμφανίστηκε η πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία με τους ΑΝΕΛ και δεν έχουμε ένα κόμμα που να μπορούμε να πούμε την επομένη ότι θα κάνουμε κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε κομβικό το ζήτημα των συνεργασιών και τόνισε ότι “δεν πρέπει να μάθουμε με ποιον θα συνεργαστούμε το βράδυ των εκλογών όπως μάθαμε με τους ΑΝΕΛ”.

Ζήτησε να ληφθεί υπόψη η θέση των υποψηφίων σε αυτοδιοικητικές για το Σκοπιανό πριν αποφασιστεί στήριξη. “Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους που δε στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών ή που δεν το λένε ανοιχτά” σημείωσε.

Καρφιά Δρίτσα για φιλοαμερικανισμό

Εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην υπουργός και μέλος της κίνησης 53+Θοδωρής Δρίτσας άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για φιλοαμερικανισμό, υποστηρίζοντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πως έχει εγκαταλειφθεί το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και υπάρχει ροπή στον ατλαντισμό.

Υπενθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά σε παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΕ και πως τους φόβους του επιβεβαιώνει τώρα ο Καμμένος, ο οποίος “Δεν ορρωδεί προ ουδενός».

thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …