ypg-630x400

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συμφώνησαν να παραδώσουν τη στρατηγική πόλη Αΐν Ίσσα, στα βόρεια της επαρχίας της Ράκα, στα κυβερνητικά συριακά στρατεύματα και στον ρωσικό στρατό μέσα στις επόμενες ημέρες, μετέδωσε η αραβόφωνη σελίδα του ρωσικού Sputnik, επικαλούμενη έναν ειδικό στις συριακά θέματα.

 Σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στο Sputnik, ο εμπειρογνώμονας Ομάρ Ραχμόν, αποκάλυψε μια συμφωνία που συνήφθη την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στην Αΐν Ίσσα, σύμφωνα με την οποία οι SDF υποσχέθηκαν να παραδώσουν την πόλη στη ρωσική πλευρά και στο συριακό στρατό, μετά από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων.

Ο Ραχμόν είπε ότι σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες, η Άγκυρα ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει ακόμα μια επίθεση στην πόλη, αλλά η αποδοχή των SDF να την παραδώσουν στον Συριακό Στρατό και στους Ρώσους την σταμάτησε

Όσον αφορά τους όρους της συμφωνίας, ο Ραχμόν είπε:

«Δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους πλήρεις όρους της συμφωνίας, αλλά οι Κούρδοι δήλωσαν στη ρωσική πλευρά ότι είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν πλήρως από την Αΐν Ίσσα και ότι η αποχώρηση θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες».

Χάρτης

Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση με τους συμμάχους της.

Στις αποχρώσεις του πράσινου εδάφη που κατέχει ή ελέγχει η Τουρκία με τζιχαντιστές υπό τη διοίκησή της.

Με μοβ τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία με τους τζιχαντιστές συμμάχους της στην τελευταία της εισβολή με την επωνυμία Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

Πηγή:tribune.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας: Όλοι ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου & την ευημερία των δημοτών μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του Δήμου Πύλης που με την ψήφο τους,  έδειξαν …