komvos

Κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπροστά σε κάθε πρόκληση… πίσω από κάθε μεγάλο έργο»

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου Μεγαλοχωρίου, στην είσοδο της πόλης των Τρικάλων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το επόμενο διάστημα.

Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφρειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη επισκέφτηκε το έργο.

Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου και των πεζοδρομίων και αναμένονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.  Ήδη έχουν ολοκληρωθεί  έξι κυκλικοί κόμβοι εκ των οποίων πέντε  στον περιφερειακό δακτύλιο της πόλης των Τρικάλων και ένας στη Φαρκαδόνα.

Πρόκειται για τους κυκλικούς κόμβους Μύλου «Τσαγκάδα», Ριζαριού, Μεγάλων Καλυβίων, Καλαμπάκας, Καρδίτσης και Φαρκαδόνας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Αλλάζουμε την εικόνα των εισόδων της πόλης των Τρικάλων δίνοντας στην κυκλοφορία, το επόμενο διάστημα, τον έβδομο  κυκλικό κόμβο, σε ένα σημείο έντονου κυκλοφοριακού φόρτου και μεγάλης επικινδυνότητας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας εκπονήσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα της ασφάλειας, της αυτορρύθμισης της κυκλοφορίας με μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, ρυθμίζοντας και τις τοπικές συνδέσεις των παρακείμενων ιδιοκτησιών του κόμβου.

Οι κυκλικοί κόμβοι είναι τοπικές βελτιώσεις του άξονα του Περιφερειακού δρόμου, του οποίου η συντήρηση (ηλεκτροφωτισμός, οδόστρωμα, κράσπεδα, καθαρισμός και φύτευση νησίδων) είναι αρμοδιότητα του Δήμου Τρικκαίων.

Ελπίζουμε και ο Δήμος Τρικκαίων να ξεκινήσει τις εργασίες συντήρησης του Περιφερειακού, ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

komvos 2

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Τρικκαίων

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕ…