polit-amyna-arxiki-copy

Από 3-10-2016 έως 14-10-2016 στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης Τρικάλων, με μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης,  πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε θέματα πολιτικής άμυνας,  σύμφωνα με τα ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης έτους 2016. Την εκπαίδευση την πραγματοποίησε ο Ανθυπαστυνόμος Μιχαήλ Μάστορας του Α.Τ. Πύλης.

Οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι ήταν από τα δημοτικά Διαμερίσματα Γόμφων, Παλαιομοναστήρου & Ελάτης, προσκλήθηκαν έγκαιρα  και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκπαίδευσης ήταν από 3-10-2016 έως 7-10-2016 & προέβλεπε εκπαίδευση προσωπικού αμάχου πληθυσμού και από 10-10-2014 έως 14-10-2014, που προέβλεπε εκπαίδευση προσωπικού τοπικών μονάδων πολιτικής άμυνας &  το αντικείμενο της εκπαίδευσης περιλάμβανε τα παρακάτω:

  • Γενικά περί πολιτικής άμυνας
  • Συμβατικά όπλα μέσα προστασίας
  • Βιολογικός Χημικός πόλεμος
  • Μέτρα προστασίας Αμάχου πληθυσμού
  • Γενικά περί Πυρκαϊών-Πυρόσβεση
  • Πρώτες Βοήθειες

 

Την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για την πυρόσβεση την πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτές Αξιωματικοί της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων  ο Επιπυραγός  Π.Υ. Δημήτριος Παπαγεωργίου  και ο Υποπυραγός Π.Υ. Κων/νος Αυγέρης, ενώ την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση  πρώτων βοηθειών εκ μέρους του Κ.Υ. Πύλης, πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτές  Ιατροί Γιακίμοβα Βεσέλα και  Τσιρώνης Γεώργιος.

Οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας, εμπεδώνοντας ότι η  Πολιτική Άμυνα δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μια εμπόλεμη κατάσταση αλλά και σε καιρό ειρήνης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα.

Επίσης οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για κάθε πολίτη και γενικά για όλο τον πληθυσμό, για να μπορέσει να επιβιώσει ή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση καθώς και να βοηθήσει άλλα άτομα που κινδυνεύουν.

polit-amyna-3-copy polit-amyna-1-copy polit-amyna-2-copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…