ryzi-copy

Το νερό μέσα στο οποίο μαγειρεύετε το ρύζι μπορεί να συμπληρώσει θαυμάσια τη φροντίδα της ομορφιάς σας.

Καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος και λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό.

Το γάλα ρυζιού, το υγρό που παραμένει αφού μαγειρέψετε το ρύζι, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Πέρα από το ότι είναι καλό για το δέρμα και τα μαλλιά σας, έχει επίσης ωφέλειες για την υγεία και συνεισφέρει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η διάρροια. Το γάλα ρυζιού, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει στην ανακούφιση από τη ναυτία και τους εμετούς, αλλά και διεγείρει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Στην Ασία το γάλα ρυζιού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κόλπα για την ομορφιά, επειδή οι πολλές βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει το καθιστούν ιδανικό για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του γάλακτος ρυζιού;

Ωφέλειες του γάλακτος ρυζιού για την υγεία

Το γάλα ρυζιού είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, θρεπτικές ουσίες τις οποίες το ρύζι χάνει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ειδικά το λευκό ρύζι είναι εκείνο που παράγει πλούσιο γάλα, επειδή η συγκεκριμένη ποικιλία χάνει περισσότερες θρεπτικές ουσίες όταν μαγειρεύεται από ότι το καστανό ρύζι . Οι κύριες ωφέλειες του γάλακτος ρυζιού για την υγεία είναι οι εξής:

  • Εξασφαλίζει ενέργεια.
  • Συνιστάται για γαστρεντερικά προβλήματα όπως η διάρροια, η ναυτία, οι εμετοί κ.λπ..
  • Προλαμβάνει τη γαστρεντερίτιδα.
  • Συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.
  • Συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες, προκειμένου να βελτιωθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή μητρικού γάλακτος.
  • Καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος.
  • Προλαμβάνει και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.

Ωφέλειες του γάλακτος ρυζιού για την ομορφιά

Το γάλα ρυζιού είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στο δέρμα σας, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών ουσιών και άλλων. Για το λόγο αυτό, το γάλα ρυζιού συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από τη βλάβη που προκαλεί ο ήλιος, καταπολεμά τον ερεθισμό και τη φλεγμονή και προστατεύει ακόμα και από την πρόωρη γήρανση.

Ένα από τα πιο ωφέλιμα συστατικά που περιέχονται στο γάλα ρυζιού είναι η ινοσιτόλη, ένα σύμπλεγμα βιταμινών που προάγει την ανάπτυξη των κυττάρων και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που αποτελεί κλειδί για την πρόληψη των πρώιμων σημαδιών της γήρανσης και μειώνει την εμφάνιση διευρυμένων πόρων. Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι οι κύριες ωφέλειες του γάλακτος ρυζιού για την ομορφιά είναι οι εξής:

  • Κάνει το δέρμα πιο απαλό και πιο λείο.
  • Είναι ένα εξαιρετικό φυσικό τονωτικό.
  • Μειώνει την εμφάνιση διευρυμένων πόρων.
  • Καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος.
  • Εξασφαλίζει ένα στρώμα προστασίας στο δέρμα.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μαλλιά για να τους δώσει λάμψη και μεταξένια υφή.

Πώς φτιάχνετε το γάλα ρυζιού

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι το γάλα ρυζιού είναι ό,τι απομένει όταν πλύνετε τους κόκκους του ρυζιού πριν τους μαγειρέψετε, όμως αυτό δεν ισχύει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό αυτό για κάποιους σκοπούς, όμως δεν περιέχει τις ίδιες ωφέλειες με το πραγματικό γάλα ρυζιού. Για να φτιάξετε γάλα ρυζιού, πρέπει να βράσετε το ρύζι σας σε νερό.

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ρύζι
  • 4 φλιτζάνια νερό

Τι πρέπει να κάνετε;

  • Βράστε τα τέσσερα φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το ρύζι και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
  • Όταν είστε έτοιμοι, στραγγίστε το ρύζι και κρατήστε το νερό σε ένα γυάλινο δοχείο. Αυτό είναι το γάλα ρυζιού σας. Αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε στο δέρμα, βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Έπειτα απλώστε το χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι.

Συνιστάται στις έγκυες γυναίκες να πίνουν 8 με 10 φλιτζάνια γάλα ρυζιού την ημέρα.

Σε μερικές χώρες, όπως στο Μεξικό, το γάλα ρυζιού παραδοσιακά αρωματίζεται με κανέλα και γλυκαίνεται με ζάχαρη. Μερικές φορές συνοδεύεται από αγελαδινό γάλα ή ξηρούς καρπούς, όμως αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση της διάρροιας, είναι καλύτερα να ακολουθήσετε την αρχική συνταγή.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…