xrist dentro

Οι χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Δήμου Μουζακίου ξεκινούν την Τετάρτη 13-12-2017 και ώρα 19:00,με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Μουζακίου.

Η φιλαρμονική του Δήμου και η παιδική και νεανική χορωδία του δημοτικού ωδείου θα ψάλλουν τα κάλαντα και ο Αη Βασίλης με τη βοηθό του θα προσφέρουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας σοκολατένια και χριστουγεννιάτικα κεράσματα.

Το δέντρο των ευχών έχει απλώσει τα κλαδιά του και περιμένει να κρεμάσετε τις ευχές σας ενώ τα πυροτεχνήματα και τα φαναράκια των ευχών θα μεταφέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων ως τον ουρανό.

Για τον ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟ

Ο Δήμος Μουζακίου από την πρώτη στιγμή που ο τότε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κ. Ηλίας Γκαραβέλας  κατέθεσε την πρόταση για την υλοποίηση του ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟΥ στο Μουζάκι, αγκάλιασε την εξαιρετική αυτή δράση, καθώς θεωρεί αρωγούς  και συνεργάτες όλους του φορείς του Δήμου  που ως στόχο έχουν την προώθηση και αναβάθμιση της τοπικής  κοινωνίας.

Από τότε και κάθε χρόνο ο Δήμος Μουζακίου  μετά από συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο διέθετε ένα συγκεκριμένο ποσό για τα έξοδα της οργάνωσης, του ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟΥ, εκτός της χρηματοδότησης των άλλων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που υλοποιούνται μέσω της ΔΗΚΕΔΗΜ ή του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό.

Αναφορικά με τον περυσινό ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟ συμφωνήθηκε και ο Δήμος διέθεσε 5.000 ΕΥΡΩ για κάλυψη των δράσεων του .  Από το παραπάνω ποσό δεν πληρώθηκε μέχρι τώρα μια δαπάνη των 1.500 ΕΥΡΩ λόγω  διαδικαστικών προβλημάτων που καθυστέρησαν την αποπληρωμή, η οποία θα γίνει εντός των ημερών.

Εδώ να σημειώσουμε ότι έγκαιρα  ενημερώθηκε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου ότι η διαδικασία πληρωμής, του υπόλοιπου ποσού που αποτελεί το 1/3 της συνολικής επιχορήγησης για τον  ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟ  είναι πλέον έτοιμη και μάλιστα μπροστά στην επιμονή του για αναβολή των εκδηλώσεων, του προτάθηκε η προπληρωμή των φετινών εξόδων που θα αναλάμβανε ο Δήμος.

Δυστυχώς όμως απ’ ό,τι διαφάνηκε η απόφαση του για κατάργηση του ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟΥ φέτος ήταν προειλημμένη και τελεσίδικη. Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο  πρόσθεσε ως επί πλέον δικαιολογίες τη μη χρηματοδότηση από το ΕΒΕ και έλλειψη χρόνου από τον ίδιο να ασχοληθεί. Εντύπωση μάλιστα  προκαλεί και το γεγονός ότι από τον περυσινό ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟ δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση των νικητών και φυσικά δεν τους δόθηκαν τα αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα.

Επειδή δεν συμφωνούμε με τη δικαιολογία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου ότι η  ματαίωση ή αναβολή του ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟΥ θα τον κάνει καλύτερο την επόμενη χρονιά και επειδή  ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ… ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ, ο Δήμος Μουζακίου θα πραγματοποιήσει με τη βοήθεια όλων των τοπικών συλλόγων και των Δημοτών μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, θα στολίσει τους δρόμους της πόλης και καλεί τους δημότες να ανταποκριθούν συμμετέχοντας με τα έργα τους και τη διάθεσή τους . Φυσικά σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου θα ήταν ευχής έργο.

 

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…