synantisi me yf ergasias

Με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθανάσιο Ηλιόπουλο, συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Σάκης Παπαδόπουλος, με αντικείμενο την ενίσχυση του ΟΑΕΔ Τρικάλων και των δομών που βρίσκονται υπό την εποπτεία του.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές εξέθεσαν την εικόνα των προβλημάτων που αποκόμισαν, μετά από την συνάντησή τους με στελέχη του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ Τρικάλων, αλλά και με τους παιδαγωγούς και τους εργαζόμενους στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ της πόλης. Ιδιαίτερα, ως προς τα προβλήματα του βρεφονηπιακού σταθμού, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε στο στόχο της άμεσης ενίσχυσης του και σε κτιριακό και σε στελεχιακό επίπεδο, ώστε να αυξηθεί σημαντικά η δυνατότητα φιλοξενίας νηπίων και να μπορέσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του, σε ακόμα περισσότερες οικογένειες.

Συζητήθηκαν επίσης, οι τρέχουσες εξελίξεις στο πεδίο της απασχόλησης, με δεδομένη την θετική πορεία σε ότι αφορά την αποκλιμάκωση της ανεργίας στο 19%, την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων με τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την ψήφιση των ρυθμίσεων για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου.

Όπως τονίστηκε, η αύξηση των μισθών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση των ελέγχων στο πεδίο της αδήλωτης εργασίας και η αξιοποίηση σημαντικών χρηματοδοτήσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης αποτελούν τα τρία βασικά εργαλεία για την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας.

Ιδιαίτερα ως προς το ζήτημα των νέων προγραμμάτων που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που είναι ανοικτά ή αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την περίοδο και τα οποία αφορούν σε τρεις πυλώνες. Στην επιβράβευση των επιχειρήσεων που διατηρούν θέσεις εργασίας, στην πρόσληψη νέων επιστημόνων και στην ενίσχυση της προσπάθειας επανεκκίνησης της επιχειρηματικής δράσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά τους, υπογράμμισαν την διαρκή θετική δράση του Υπουργείου Εργασίας, σε σχέση με την αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών στην αγορά εργασίας, ενώ τόνισαν την ανάγκη η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να ενταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Κώστας Σκρέκας στην ΕΡΤ: «Η αγορά δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε»

Πρόστιμα σε πολυεθνικές, αν παραβούν το μικτό περιθώριο κέρδους  «Η ελληνική αγορά δεν είν…